Το αφιέρωμα του FoxNews στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, Ελλάδα, φιλοξενεί σημαντικά αντικείμενα που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν.

Το μουσείο περιλαμβάνει πέντε κύριες μόνιμες συλλογές, καθώς και προσωρινές, για να εξερευνήσουν οι επισκέπτες κατά την επίσκεψή τους.

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1829, με αρχική έδρα την Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, πριν μεταφερθεί στην Αθήνα το 1834, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Οι αντίκες φυλάσσονταν αρχικά σε διαφορετικά κτίρια και μνημεία, πριν η Ελένη Τοσίτσα δωρίσει γη και η οικογένεια Βερναρδάκη χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αρχικού κτιρίου το 1866, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ludwig Lange και είδε τροποποιήσεις υπό τον Ernst Ziller, σύμφωνα με την πηγή.

Τεχνουργήματα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ελλάδα
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ελλάδα είναι γεμάτο από μοναδικά αρχαία ευρήματα, όπως αγάλματα, ειδώλια, κεραμικά και άλλα.

Το 1889, το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του για τους επισκέπτες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Από το 1932 έως το 1939, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γνώρισε περαιτέρω επέκταση με τα σχέδια του Γιώργου Νομικού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μουσείου.

Τότε ήταν η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλα τα αντικείμενα τοποθετήθηκαν σε κουτιά και τοποθετήθηκαν υπόγεια για φύλαξη, αναφέρει η πηγή, με τις εργασίες επισκευής να ξεκινούν μετά το τέλος του πολέμου.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο περιλαμβάνει πέντε κύριες μόνιμες συλλογές. «Προϊστορικές Αρχαιότητες», «Συλλογή Γλυπτών», «Συλλογή Βάζων και Ορυκτών», «Συλλογή Μεταλλουργικών Έργων» και «Αιγυπτιακές και Ανατολικές Αρχαιότητες».

Κάθε μία από τις συλλογές είναι μοναδική στα αντικείμενα που περιλαμβάνονται και φέρνει κομμάτια του παρελθόντος στο παρόν.

Οι «Προϊστορικές Αρχαιότητες» περιλαμβάνουν έργα από τη Νεολιθική περίοδο και την Εποχή του Χαλκού, από την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου και την Τροία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μουσείου. Αξιοσημείωτα κομμάτια αυτής της συλλογής περιλαμβάνουν τους βασιλικούς τάφους των Μυκηνών, κυκλαδικά μαρμάρινα ειδώλια καθώς και τοιχογραφίες της Θήρας, σύμφωνα με την πηγή.

Η “Συλλογή Γλυπτών” είναι γεμάτη από περίπλοκα γλυπτά που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ. έως τον 5ο αιώνα μ.Χ., σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα γλυπτά αυτής της συλλογής περιλαμβάνουν γλυπτά που προέρχονται από ιερά, νεκροπόλεις καθώς και δημόσια κτίρια στην Αττική, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με την πηγή.

Επιπλέον, υπάρχουν κομμάτια γλυπτικής τέχνης ως μέρος αυτής της συλλογής που προέρχονται από τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κύπρο, σημειώνει η ιστοσελίδα.

Η «Συλλογή Βάζων και Ορυκτών» περιλαμβάνει ελληνικά κεραμικά από τον 11ο αιώνα π.Χ. έως τη Ρωμαϊκή Εποχή, σύμφωνα με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Χάλκινα έργα, σε μεγάλο βαθμό από ανασκαφές του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα αποτελούν τη «Συλλογή Μεταλλουργικών Έργων», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μουσείου.

Όσον αφορά τις «Αιγυπτιακές και Ανατολικές Αρχαιότητες», πολλά κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν χάρη σε δωρεές από διάφορους δωρητές, μεταξύ των οποίων ο Ιωάννης Δημητρίου και ο Αλέξανδρος Ροστόβιτς.

Περισσότερες δωρεές έγιναν από την Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία το 1894 καθώς και από την κυβέρνηση της Αιγύπτου το 1893.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί