«Σεισμός» στην Αν. Γερμανία: Αυτά ζητά η Wagenknecht για να συναινέσει σε κυβερνητικό συνασπισμό

Όχι στην εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στην Γερμανία, όχι στην στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και όχι μόνο

Η Sahra Wagenknecht, μέλος της Bundestag και πρόεδρος του κόμματος «Alliance Sahra Wagenknecht – Reason and Justice» (BSW), θα ζητήσει την απαγόρευση των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία κατά τις διαπραγματεύσεις του συνασπισμού στα ανατολικά γερμανικά κρατίδια Θουριγγία, Σαξονία και Βρανδεμβούργο. Αυτό ισχυρίζεται το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Βάγκενκνεχτ θέλει να ορίσει στην συμφωνία συνασπισμού ότι δεν θα τοποθετηθούν αμερικανικοί πύραυλοι στην Γερμανία. Θέλει επίσης να τερματίσει την σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω της διπλωματικής οδού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να αποτύχουν σε αυτά τα σημεία.

Ο Βάγκενκνεχτ είχε προηγουμένως απειλήσει ότι θα διακόψει τις διαπραγματεύσεις για τον συνασπισμό στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας. Τα αιτήματά της για την Ουκρανία πρέπει να συμπεριληφθούν στις συμφωνίες συνασπισμού, διαφορετικά θα τερματίσει τις συνομιλίες.

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου απλή, καθώς τα κόμματα που μπορούν με τα υχηλότερα ποσοστά για συγκυβέρνηση είναι οι χριστιανοδημοκράτες, το δεξιό AfD και η Wagenkencht και μόνο στο Βρανδεμβούργο υπάρχει η επιλογή των σοσιαλδημοκρατών.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί