Σπηλιωτόπουλος: Αυτά είπε για τον αποκλεισμό Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αναμενόμενη κίνηση» χαρακτήρισε την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να δημιουργήσει την πλατφόρμα «odikosmassyriza.gr» στον δρόμο του προς τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.


«Είναι κίνηση η οποία είναι αναμενόμενη ενός υποψηφίου για το αξίωμα του προέδρου, στην προκειμένη περίπτωση για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης που έχουν οι ψηφοφόροι ή δεν έχουν, γιατί αυτό θα κριθεί, για τον πρόεδρο Κασσελάκη», είπε στο MEGA ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας.

«Αυτό το είχε και την προηγούμενη φορά, όταν για πρώτη φορά ήταν υποψήφιος και προσπαθούσε να εγγράψει εθελοντές και στηρίχθηκε στην δικτυακή καμπάνια που τότε έκανε και σε πάρα πολύ κόσμο που εθελοντικά συμμετείχε, τον στήριξε και εξελέγη με πανηγυρική πλειοψηφία».


«Λογικό είναι, από την στιγμή που ήταν και πρόεδρος, να κάνει το ίδιο site, από την στιγμή που είναι υποψήφιος. Το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι κρίνεται καταστατικά. Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σαφές στο ότι αυτήν την εξουσιοδότηση, δηλαδή της έγκρισης ή της απόρριψης υποψηφιοτήτων, τη δίνει στο Συνέδριο του κόμματος. Ως εκ τούτου, αυτό το οποίο έγραψε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ περί αμετάκλητης απόφασης, δεν στέκει ούτε λογικά ούτε τυπικά ούτε δημοκρατικά», πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι:

«Οι δύο τυπικές προϋποθέσεις για να πάει η υποψηφιότητα στο Συνέδριο έχουν ήδη υλοποιηθεί. Η μία είναι η κατάθεση του Πόθεν Έσχες την οποία έχει ήδη κάνει και η δεύτερη είναι οι 30 υπογραφές, κατέθεσε 87. Το επιδοκιμάζουμε ή αποδοκιμάζουμε την υποψηφιότητα που λέει η ΚΕ, είναι μια πολιτική εκτίμηση την οποία δικαιούται να την κάνει, την τελική απόφαση όμως απόρριψης ή έγκρισης υποψηφιοτήτων είναι ξεκάθαρη αρμοδιότητα του Συνεδρίου».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να μην εγκρίνει το Συνέδριο την υποψηφιότητα Κασσελάκη είπε:

«Αν το Συνέδριο αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης, προφανώς κλείνει ο δρόμος για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Κασσελάκη. Όλα αυτά θεωρώ ότι είναι κενά ουσιαστικού περιεχομένου γιατί υπάρχει πάνω από όλα η δημοκρατική παράδοση των κομμάτων και η λογική.

Ο κ. Κασσελάκης ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας πρόεδρος κατεβαίνει να επαναβεβαιώσει ή όχι την εμπιστοσύνη του. Λένε, η εσωκομματική του αντιπολίτευση, ότι ήταν ένας κακός πρόεδρος.

Εγώ ας το δεχτώ αυτό. Αφού λοιπόν είναι ένας κακός πρόεδρος, προφανώς οι χιλιάδες πολίτες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την άποψη και την κρίση να τον καταψηφίσουν. Άρα όταν έρχεται κάποιος και λέει ‘εγώ σου απαγορεύω να είσαι υποψήφιος’ τι σημαίνει; Ότι αυτός ο κάποιος υποκαθιστά την κρίση και την αντίληψη των εκατοντάδων χιλιάδων που μπορούν να αποφασίσουν;».

«Σε εσωκομματική δημοκρατία η αντιπαράθεση είναι πάντα πολιτική, δεν πρέπει να είναι ποτέ προσωπική και από εκεί και έπειτα οι μειοψηφίες αποδέχονται το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας της πλειοψηφίας», είπε με νόημα.

Megatv – Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί