Ο Όρμπαν λέει ότι θα καλέσει τους Γάλλους και Γερμανούς ηγέτες να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ρωσία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Πέμπτη ότι θα καλέσει τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία εκ μέρους της ΕΕ για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.


Νωρίτερα, ο Volodymyr Zelensky αποκάλυψε το λεγόμενο «σχέδιο νίκης», το οποίο επικροτήθηκε από Ρώσους αξιωματούχους ως επανάληψη της στρατηγικής των ΗΠΑ να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.


«Σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) θα καλέσω την γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό εκ μέρους ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε διέξοδο από αυτήν την κατάσταση [τη σύγκρουση στην Ουκρανία]», ε έγραψε στα social media.


Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το «σχέδιο νίκης» του Volodymyr Zelensky «προκαλεί ρίγη» και η ΕΕ πρέπει να αλλάξει στρατηγική και να ξεκινήσει μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.


Ο Βίκτορ Όρμπαν τόνισε επανειλημμένα ότι η Ουκρανία δεν είχε καμία ρεαλιστική ευκαιρία να νικήσει την Ρωσία και προέτρεψε για άμεσες ειρηνευτικές συνομιλίες που θα λάβουν υπόψη την στάση της Μόσχας και τις ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-BLOOMBERG POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί