Το Ισραήλ χτύπησε τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Βηρυτό με τον Βόρειο Λίβανο – Δύο νεκροί

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βηρυτό με το βόρειο Λίβανο.

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού σε όχημα στην Τζουνιέχ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, «τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν με στόχο ένα όχημα (…) μέσα στο οποίο βρίσκονταν ένας άνδρας και η σύζυγός του στον αυτοκινητόδρομο».

Το πλήγμα σημειώθηκε στον τομέα της Τζουνιέχ, μια χριστιανική ζώνη στην οποία δεν είχαν συμβεί μέχρι τώρα βιαιότητες.

Το ANI διευκρίνισε πως τα δύο πρόσωπα που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο διέφυγαν και κατέφυγαν σε ζώνη με δένδρα κατά μήκος του δρόμου, πριν στοχοθετηθούν και πάλι και σκοτωθούν.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στο σημείο, είδε πολλούς στρατιώτες του λιβανικού στρατού να αναπτύσσονται μετά την επίθεση σ’ αυτό τον αυτοκινητόδρομο.

Έπειτα από ένα χρόνο με ανταλλαγές πυρών στα σύνορα, το Ισραήλ και η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ βρίσκονται πλέον σε ανοιχτό πόλεμο στο Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στις 30 Οκτωβρίου χερσαία επίθεση στο νότο.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε την περασμένη νύχτα επιδρομές εναντίον του νότιου και του ανατολικού Λιβάνου, σύμφωνα με το ANI.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις χθες, Παρασκευή, το βράδυ εναντίον του Ισραήλ, μία από τις οποίες πραγματοποιήθηκε με «εκρηκτικά drones» εναντίον στρατιωτικής βάσης στο κέντρο της χώρας.

Σήμερα ανακοινώθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι ένα drone εκτοξεύθηκε εναντίον της ιδιωτικής κατοικίας του στην Καισάρεια του κεντρικού Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί