Θα πάρει τελικά μαχητικά Eurofighter η Τουρκία; Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Για «σίγουρη υπόθεση» μιλούν τουρκικά ΜΜΕ, που μάλλον βιάζονται να πανηγυρίσουν.

Το τετ α τετ Σολτς-Ερντογάν δεν έβγαλε… σημαντικές ειδήσεις σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά της Τουρκίας.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, τόνισε για το ζήτημα των προμηθειών Eurofighter στην Άγκυρα ότι είναι «έργο σε εξέλιξη», δίχως να προσθέτει περισσότερα.

Είναι γνωστή εξάλλου η απροθυμία του Βερολίνου πάνω στο ζήτημα, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα μέλη κοινοπραξίας Eurofighter (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία) τα οποία συμφωνούν στην παράδοση των μαχητικών στην Άγκυρα.

Σε πρώτη φάση η Τουρκία έχει εκδηλώσει εδώ και χρόνια ενδιαφέρον για την απόκτηση 20 μαχητικών Eurofighter, αξίας 5,6 δισ. δολαρίων. Επί του συνόλου σχεδιάζει να προμηθευτεί 40 ευρωπαϊκά μαχητικά 5ης γενιάς.

«Στις προμήθειες των προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας, επιθυμούμε να αφήσουμε πίσω μας ορισμένα από τα προβλήματα του παρελθόντος και να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας. Θέλω να εκφράσω σήμερα για μία ακόμη φορά ότι εκτιμώ τις προσπάθειες στο θέμα αυτό του αγαπητού μου φίλου Σολτς», ήταν οι δηλώσεις του Ερντογάν.

Στον αντίποδα στο εσωτερικό της Τουρκίας επικρατεί σχεδόν… πανηγυρικό κλίμα!

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu σύμφωνα με το οποίο «το Βερολίνο ήδη έδωσε το πράσινο φως στην προμήθεια των μαχητικών».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που να αναφέρεται σε «πράσινο φως» για την παράδοση των μαχητικών 5ης γενιάς στους Τούρκους.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί