Το τρένο «ζόμπι» της Ιαπωνίας τρομάζει τους επιβάτες…ενόψει του Halloween – Βίντεο

Αποτελεί συνήθως μια γαλήνια διαδρομή δυόμισι ωρών αυτό το διάσημο γρήγορο τρένο της Ιαπωνίας.

Ωστόσο το ταξίδι γρήγορα κετελήφθη από μια αποκάλυψη ζόμπι, με τους επιβάτες να ουρλιάζουν τρομαγμένοι…

Οι διοργανωτές του γεμάτου αδρεναλίνη ταξιδιού του Σαββάτου, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το Halloween, το ανέφεραν ως «την πρώτη εμπειρία στοιχειωμένου τρένου-σφαίρας(shinkansen)».

Στο shinkansen – η ιαπωνική λέξη για το τρένο- σφαίρα- βρίσκονταν περίπου 40 άτομα που αναζητούσαν συγκίνηση, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν γενναία μια συνάντηση με ζωντανούς νεκρούς μεταξύ του Τόκιο και της δυτικής μητρόπολης της Οσάκα.

Η απόκοσμη εμπειρία εμπνεύστηκε από την επιτυχία της Νοτιοκορεατικής ταινίας δράσης-τρόμου του 2016 “Train to Busan”, στην οποία πατέρας και κόρη παγιδευμένοι σε ένα κινούμενο τρένο μάχονται με ζόμπι πεινασμένα για ανθρώπινη σάρκα.

Όλα φαίνονταν φυσιολογικά στην αρχή καθώς το τρένο αναχωρούσε ειρηνικά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά δεν άργησε να γίνει η πρώτη τρομακτική επίθεση.

Τα θύματα – ηθοποιοί που είχαν τοποθετηθεί σε καθίσματα από τους διοργανωτές – υπέστησαν μια τρομακτική μεταμόρφωση πριν ξεκινήσουν μια επίθεση εναντίον των συνεπιβατών τους.

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης Kenta Iwana της ομάδας Kowagarasetai, που μεταφράζεται σε “ομάδα τρομοκράτησης”, είπε ότι ήθελαν “να δείξουν ότι το συνήθως ασφαλές, ειρηνικό shinkansen – κάτι που θεωρούμε δεδομένο – μπορεί να καταρρεύσει εν ριπή οφθαλμού”.

«Ένιωσα κυριολεκτικά σαν να ήμουν στην ταινία, απλώς κάθομαι εδώ και την βλέπω να διαδραματίζεται μπροστά μου», είπε ο 31χρονος Αμερικανός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Το γεγονός ότι μπορούμε να πάμε φυσικά από το Τόκιο στην Οσάκα αυτή τη στιγμή και να έχουμε όλη αυτή την παράσταση ταυτόχρονα… Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο και ίσως λίγο πρωτοποριακό”, είπε.


Η Marie Izumi της θυγατρικής τουριστικής εταιρείας του JR Central είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εξεπλάγη από την ιδέα μιας μετακίνησης με θέμα τα ζόμπι όταν την πλησίασε ο Kowagarasetai, πιστεύοντας ότι θα ήταν «σχεδόν αδύνατο να ανταποκριθεί».

Για να εξισορροπηθεί η φρίκη, η περιοδεία διάρκειας δυόμισι ωρών ήταν γεμάτη με ανάλαφρες ερμηνείες από μαζορέτες ζόμπι, μάγους και κωμικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός χορογραφημένου χορού στο «Θρίλερ» του Μάικλ Τζάκσον.

«Κανείς δεν θέλει να κάθεται σφιγμένος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να είναι συνεχώς εκτεθειμένος στον τρόμο», είπε η Ayaka Imaide από την Kowagarasetai.

Πολλοί στο τρένο που είχαν μολυνθεί από τα ζόμπι είπαν ότι η εμπειρία από μόνη της άξιζε την τιμή του εισιτηρίου έως και 50.000 γιεν (335 δολάρια).

«Ήταν πολύ συναρπαστικό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Naohiko Nozawa, 30 ετών. «Και η εμφάνιση τόσων διαφορετικών ειδών ζόμπι με διασκέδαζε σε όλη τη διαδρομή».

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί