Απίστευτη υπόθεση: Άνδρας εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε την ώρα που αφαιρούσαν τα όργανά του

Η υπόθεση του Anthony Thomas 'TJ' Hoover II βρίσκεται υπό έρευνα από κρατικούς και ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ένας άνδρας που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή και είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε καθώς οι χειρουργοί στην πολιτεία καταγωγής του, το Κεντάκι, ήταν στη μέση της αφαίρεσης των οργάνων του για δωρεά, είπε η οικογένειά του σε ΜΜΕ.

Όπως αναφέρθηκε την Πέμπτη τόσο από το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο όσο και από τον ειδησεογραφικό σταθμό του Κεντάκι WKYT , η υπόθεση του Anthony Thomas “TJ” Hoover II βρίσκεται υπό έρευνα από αξιωματούχους της πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αξιωματούχοι του συστήματος προμήθειας οργάνων των ΗΠΑ επιμένουν ότι υπάρχουν διασφαλίσεις για την αποτροπή τέτοιων επεισοδίων, αν και η οικογένειά του είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι η εμπειρία τους υπογραμμίζει την ανάγκη για τουλάχιστον κάποια μεταρρύθμιση.

Η αδερφή του Χούβερ, η Ντόνα Ρόρερ, διηγήθηκε πώς ο Χούβερ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υγείας των Βαπτιστών στο Ρίτσμοντ του Κεντάκι , τον Οκτώβριο του 2021 λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών. Οι γιατροί είπαν σύντομα στη Ρόρερ και στους συγγενείς της ότι ο Χούβερ δεν είχε αντανακλαστικά ή εγκεφαλική δραστηριότητα και τελικά αποφάσισαν να τον απομακρύνουν από την υποστήριξη ζωής, όπως σημείωσε η WKYT.

Το προσωπικό του Baptist στη συνέχεια φέρεται να είπε στη Ρόρερ και την οικογένειά της ότι ο Χούβερ είχε δώσει την άδεια να δωρηθούν τα όργανά του σε περίπτωση θανάτου του. Για να τιμήσει τις επιθυμίες του, το νοσοκομείο εξέτασε ποια από τα όργανά του θα ήταν βιώσιμα.

Η Ρόρερ είπε ότι παρατήρησε τα μάτια του Χούβερ να ανοίγουν και φαινομενικά να παρακολουθεί τις κινήσεις του προσώπου του, σύμφωνα με το WKYT. «Μας είπαν ότι ήταν απλώς αντανακλαστικά – απλώς κάτι φυσιολογικό», είπε στο πρακτορείο.

«Ποιοι είμαστε εμείς για να αμφισβητήσουμε το ιατρικό σύστημα;»

Περίπου μια ώρα αφότου ο Χούβερ εισήχθη στο χειρουργείο για την ανάκτηση των οργάνων του, ένας γιατρός βγήκε και εξήγησε ότι ο Χούβερ «δεν ήταν έτοιμος».

«Ξύπνησε», είπε η Ρόρερ.

Η Ρόρερ θυμήθηκε ότι έλαβε οδηγίες να φέρει τον αδερφό της στο σπίτι. Όπως είπε στο WKYT, φροντίζει τον Χούβερ τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ εκείνος αντιμετωπίζει προβλήματα με το περπάτημα, τη μνήμη και την ομιλία.

Το WKYT ανέφερε ότι η Ρόρερ έμαθε τις πλήρεις λεπτομέρειες της χειρουργικής επέμβασης του αδελφού της στα χέρια του Baptist και των Συνεργατών Δωρητών Οργάνων του Κεντάκι (Koda) μόλις τον Ιανουάριο. Τότε ήταν που ένας πρώην υπάλληλος της Koda επικοινώνησε μαζί της πριν στείλει μια επιστολή σε μια επιτροπή του Κογκρέσου που τον Σεπτέμβριο διεξήγαγε μια ακρόαση για τον έλεγχο οργανισμών προμήθειας οργάνων, ανέφερε το NPR.

Σε απάντηση των λογαριασμών που διαβίβασε η Rhorer στο WKYT και στο NPR, η Baptist Health ανέφερε σε μια δήλωση ότι η ασφάλεια των ασθενών ήταν η «υψηλότερη προτεραιότητά της». «Συνεργαζόμαστε στενά με τους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους για να διασφαλίσουμε ότι θα τηρηθούν οι επιθυμίες των ασθενών μας για δωρεά οργάνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ωστόσο, το WKYT και το NPR ανέφεραν ότι το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας καθώς και μια ομοσπονδιακή υπηρεσία που βοηθά στην επίβλεψη της προμήθειας οργάνων ερευνούν την υπόθεση του Χούβερ.

Η Ρόρερ υπερασπίστηκε την απόφασή της να δημοσιοποιήσει την ιστορία του Χούβερ, λέγοντας ότι θα άξιζε να την κοινοποιήσει εάν μπορούσε «να δώσει σε μια άλλη οικογένεια το κουράγιο να μιλήσει ή αν μπορούσε να σώσει μια άλλη ζωή».

“Έκανε… προσπάθειες να πει: “Γεια, είμαι εδώ”, αλλά κάπως αγνοήθηκε”, είπε η Ρόρερ στο WKYT. «Τελικά σταμάτησαν τη διαδικασία γιατί έδειχνε πάρα πολλά σημεία ζωής.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί