Η Γιούλια Ναβάλναγια λέει ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει στην Ρωσία για να κατέβει ως υποψήφια πρόεδρος

Η Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγος του αποθανόντα ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει στη Ρωσία και θα κατέβει για πρόεδρος όταν ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα βρίσκεται πλέον στην εξουσία, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC. Μετά τον θάνατο του Ναβάλνι σε ρωσική φυλακή στην Αρκτική τον Φεβρουάριο, […]

Η Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγος του αποθανόντα ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει στη Ρωσία και θα κατέβει για πρόεδρος όταν ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα βρίσκεται πλέον στην εξουσία, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Μετά τον θάνατο του Ναβάλνι σε ρωσική φυλακή στην Αρκτική τον Φεβρουάριο, κανένας μεμονωμένος ηγέτης δεν έχει αναδειχθεί για να ενώσει την ετερόκλιτη αντιπολίτευση στη χώρα και υπάρχουν σημαντικές διαμάχες μεταξύ διαφορετικών ομάδων Ρώσων διεθνιστών στο εξωτερικό, όπως μεταδίδεται.

«Ο πολιτικός μου αντίπαλος είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Και θα κάνω τα πάντα για να πέσει το καθεστώς του όσο το δυνατόν πιο σύντομα», δήλωσε η Ναβάλναγια στο BBC.

Όταν θα είναι ο κατάλληλος χρόνος, «θα συμμετάσχω στις εκλογές…ως υποψήφια», δήλωσε στο BBC.

Όσο ο Πούτιν, ηγέτης της Ρωσίας από την τελευταία ημέρα του 1999, συνεχίζει να είναι στην εξουσία, η Ναβάλναγια δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί