Ιταλία: Συνάντηση Ταγιάνι με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ Κατς και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι βρίσκεται στο Ισραήλ για σειρά πολιτικών επαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού υπουργείου Εωτερικών, κατά την συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ταγιάνι έλαβε διαβεβαιώσεις σχετικά με την επιχειρησιακή στρατηγική του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο και ειδικότερα στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κυανόκρανοι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός τόσο στη Γάζα, όσο και στον Λίβανο. Ο δε Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με ιταλικές πηγές, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του αρχηγού της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, αποτελεί σημαντικό στοιχείο, αλλά δεν αναφέρθηκε με σαφήνεια στο πότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μετά τη συνάντησή του, δε, με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Ισραέλ Κατς, ο Ταγιάνι δήλωσε:

«Αναφέρθηκα στη λύση μας για τον Λίβανο και ο συνομιλητής μου με παρακολούθησε προσεκτικά. Η λύση αυτή προβλέπει την ενίσχυση του στρατού του Λιβάνου -που ήδη εκπαιδεύεται από την ιταλική αποστολή στο λιμάνι της Βηρυτού- την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στον Λίβανο και τη δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης» της Unifil, με περισσότερους άνδρες, περισσότερες δικαιοδοσίες και κανόνες εμπλοκής διαφορετικούς σε ό,τι αφορά την περιοχή ανάμεσα στα σύνορα και τον ποταμό. Βορειότερα, θα πρέπει να αναπτυχθούν δυνάμεις του λιβανικού τακτικού στρατού, σε απόσταση από την Χεζμπολάχ».

Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί