Ο Πούτιν χορηγεί ρωσική υπηκοότητα σε Αμερικανούς και όχι μόνο

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την Δευτέρα την υπηκοότητα σε έναν άνδρα που κάποτε αποκαλούνταν από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ως «ο πρώτος πολιτικός πρόσφυγας των ΗΠΑ».

Ο John Anthony Robles έλαβε ένα ρωσικό διαβατήριο μαζί με περισσότερους από δώδεκα άλλους, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και αθλητών.

Ο Ρόμπλες έφτασε στη Ρωσία το 1996, όπου του χορηγήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα. Ο Αμερικανός ισχυρίστηκε ότι διώκεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ λόγω των προσπαθειών του να επικοινωνήσει με Ρώσους αξιωματούχους και της ένθερμης αντίθεσής του στον «ιμπεριαλισμό».

Πιστεύεται ότι ήταν ένας από τους πρώτους ξένους υπηκόους που έλαβαν άσυλο στη σύγχρονη Ρωσία. Από την άφιξή του, εργάστηκε ως δάσκαλος σε σχολείο και ως διεθνής δημοσιογράφος με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Voice of Russia.

Ο κατάλογος άλλων ξένων υπηκόων στους οποίους χορηγήθηκε ρωσική υπηκοότητα βάσει του προεδρικού διατάγματος της Δευτέρας περιλαμβάνει τον Βραζιλιάνο επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ντάγκλας Σάντος, ο οποίος παίζει επί του παρόντος στη ρωσική ομάδα Ζενίτ με έδρα την Αγία Πετρούπολη, καθώς και τον Καναδό παίκτη χόκεϊ και τον νικητή του Κυπέλλου Stanley το 2020, Σέντρικ.

Τρεις Λιβανέζοι υπήκοοι έλαβαν επίσης ρωσική υπηκοότητα. Ένας από αυτούς είναι ο Fadi Boudiya, ο αρχισυντάκτης του διεθνούς δικτύου Miraya. Τραυματίστηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό στα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ προετοιμαζόταν για μια συνέντευξη στον αέρα. Οι άλλοι δύο είναι ο καλλιτέχνης και ιστορικός τέχνης Nizar Daher, επίτιμο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών, ο Jacques Sarraf, ένας εξέχων επιχειρηματίας, ο οποίος έχει επίσης ενεργήσει ως επίτιμος Ρώσος πρόξενος στον Λίβανο από το 1993.

Με πληροφορίες από Russia Today/ photo EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί