Απίστευτο: Σφήνωσε ανάποδα σε βράχο για 7 ώρες…προσπαθώντας να βγάλει το κινητό της!

Μια γυναίκα που προσπάθησε να ανασύρει το χαμένο της τηλέφωνο ανάμεσα σε ογκόλιθους στην κοιλάδα Hunter της Αυστραλίας έμεινε ανάποδα για επτά ώρες προτού διασωθεί νωρίτερα αυτό το μήνα.

Μόνο τα γυμνά πέλματα των ποδιών της γυναίκας φαίνονται στις φωτογραφίες του περιστατικού που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα από την υπηρεσία ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW).

Η γυναίκα περπατούσε με φίλους σε μια ιδιωτική ιδιοκτησία στη Λαγκούνα, μια επαρχιακή πόλη στην κοιλάδα Hunter, περίπου 120 χιλιόμετρα (75 μίλια) από το Σίδνεϊ, όταν της έπεσε το τηλέφωνό της.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να το ανασύρει, γλίστρησε με το πρόσωπο σε μια χαραμάδα 3 μέτρων (περίπου 10 πόδια) ανάμεσα σε δύο μεγάλους ογκόλιθους.

Οι φίλοι της προσπαθούσαν επί μία ώρα να την απελευθερώσουν, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρου της NSW, αλλά τελικά τα παράτησαν και κάλεσαν βοήθεια.

Η αστυνομία της NSW είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στις 9:30 το πρωί της 12ης Οκτωβρίου σχετικά με μια 23χρονη γυναίκα που είχε παγιδευτεί ενώ προσπαθούσε να ανασύρει ένα κινητό τηλέφωνο.

Για τις επόμενες επτά ώρες, αστυνομία, ασθενοφόρο, πυροσβεστική και εθελοντικά συνεργεία διάσωσης προσπάθησαν να την απεγκλωβίσουν, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι ογκόλιθοι με το τεράστιο βάρος απομακρύνθηκαν για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές σημείο πρόσβασης και στη συνέχεια οι διασώστες κατασκεύασαν ένα πλαίσιο για να εκτελέσουν μια πολύ λεπτή επιχείρηση, πρόσθεσαν.


«Με τα δύο πόδια πλέον προσβάσιμα, η ομάδα αντιμετώπισε την πρόκληση της πλοήγησης του ασθενούς μέσα από μια σφιχτή στροφή «S» κατά τη διάρκεια μιας ώρας», μοιράστηκε το NSW Ambulance σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Χρησιμοποιήθηκε ένα βαρούλκο για να μετακινηθεί ένας ογκόλιθος 500 κιλών (1.100 λιβρών) για να ελευθερωθεί η γυναίκα και τελικά αφέθηκε ελεύθερη γύρω στις 4:30 μ.μ. την ίδια μέρα.

Από θαύμα γλίτωσε μόνο με μικρές γρατζουνιές και μώλωπες.

Ο Peter Watts, ειδικός διασώστης ασθενοφόρων NSW, είπε ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Στην προσπάθεια διάσωσης συμμετείχαν πολλές ομάδες έκτακτης ανάγκης από την αστυνομία, την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες ασθενοφόρων.

«Στα 10 χρόνια μου ως βοηθός διάσωσης δεν είχα συναντήσει ποτέ παρόμοιο περιστατικό», είπε ο Watts. Όλοι συνεργαστήκαμε απίστευτα καλά για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τον ασθενή».

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Το τηλέφωνό της, ωστόσο, παραμένει παγιδευμένο ανάμεσα στα βράχια.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί