«Σπαρτιάτες»: Εάν κάποιος είναι μόρφωμα, είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ

Νέα επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος των "Σπαρτιατών", Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στη Βουλή,

κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης”.

“Δεν ανέχομαι κανέναν να προσβάλλει την δημοκρατικότητά μου. Και ειδικά όταν προέρχεται από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ. Αυτοί δεν έχουν σεβαστεί τίποτα. Ούτε τα χρήματα του ελληνικού λαού, ούτε τη δημοκρατία, αλλά ούτε και το Σύνταγμα. Και τόλμησαν να πουν από το ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα τους είναι το ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή. Μας παρομοιάζει, εμάς, τους “Σπαρτιάτες” με την Χρυσή Αυγή.

Πως γίνεται αυτό το πράγμα; Εάν κάποιος είναι μόρφωμα, είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Β.Στίγκας και προσέθεσε:”Μία παρουσιάζεται σαν ΠΑΣΟΚ, μία σαν Ελιά, μία σαν ΚΙΝΑΛ. Αυτό λέγεται μόρφωμα. Τι είναι στο ΠΑΣΟΚ; Αυτόκλητοι δικαστές; Σερίφηδες; Τι είναι, τέλος πάντων, και επιτίθενται κατά των “Σπαρτιατών”; Το μέλημα του κ.Ανδρουλάκη, δεν είναι να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματά του ή τα προβλήματα της χώρας. Δεν κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ, όπως οφείλει, παρά ασχολείται με τους “Σπαρτιάτες”. Είναι οι πρώτοι που κατέθεσαν αίτηση από το ΠΑΣΟΚ για να μας κοπεί η χρηματοδότηση”.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” σημείωσε:”Το ΠΑΣΟΚ πήρε μια γνωμάτευση,και όχι δικαστική απόφαση που έβγαλε ο Αρειος Πάγος. Και όπως έχω ξαναπεί, παραπλανήθηκε, από τα δύο υπομνήματα, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι καταδικαστική απόφαση. Δεν έγινε δικαστήριο και το κυριότερο δεν μπορέσαμε να απολογηθούμε. Επιπλέον, έχει ασκηθεί μια ποινική δίωξη, η οποία είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό”.

Αμέσως μετά, ο Β.Στίγκας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι των “Σπαρτιατών”, ενώ προσέθεσε:”Αλλά και εάν καταδικαστούμε θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος, Και επίσης να τονίσω, ακόμα και έτσι να γίνει, που δεν θα γίνει, δεν έχουμε βλάψει την πατρίδα μας, στο παραμικρό. Ούτε έχουμε κλέψει, ούτε έχουμε εξαπατήσει κανέναν. Απολύτως τίποτα. Οι “Σπαρτιάτες” με κανέναν τρόπο δεν θα πληγώσουν και δεν θα προδώσουν αυτή την πάτρίδα. Αυτό είνα το μόνο ξεκάθαρο”.

Οσον αφορά την χρηματοδότηση των “Σπαρτιατών” και τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές, ανέφερε ο Β.Στίγκας: “Υπήρχε μια διάταξη που έλεγε για εκλογικές δαπάνες. Εμείς, χωρίς να το περιμένουμε, μας απέκλεισαν από τις ευρωεκλογές. Ο πόνος του ΠΑΣΟΚ είναι γιατί πήραμε μια χρηματοδότηση εκλογική. Αυτή μας την έδωσε το ίδιο το κράτος. Δεν την ζητήσαμε εμείς. Εμείς σαν κομματικός σχηματισμός, όπως όλα τα κόμματα, δεν είχαμε κάνει κάποιες ενέργειες; Δεν είχαμε χαλάσει κάποια χρήματα για τον προεκλογικό μας αγώνα; Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι παράνομα πήραμε κάποια χρήματα. Τα χρήματα αυτά βρίσκονται στον λογαριασμό των “Σπαρτιατών”. Ας τα αναζητήσει η αρμόδια Υπηρεσία και ας τα πάρει. Πάει πολύ, όμως, το ΠΑΣΟΚ να ζητάει να σταματήσει η χρηματοδότηση των “Σπαρτιατών”, γιατί αποτελούμε τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα, παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, και επίσης και ντροπή. Πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση για τον οποιοδήποτε. Προφανώς το δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ακούσει για το τεκμήριο της αθωότητας”.

Επίσης, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι “η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε πρωτόδικα ως εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό που δεν λέει το ΠΑΣΟΚ της κλεπτοκρατίας είναι ότι οι “Σπαρτιάτες” δεν διώκονται για τέτοια εγκλήματα. Είμαστε καθαροί, ένα εθνικό, δημοκρατικό και πατριωτικό κόμμα. Αυτό προφανώς ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ. Πριν από από περίπου δύο χρόνια έπιασαν την ευρωβουλευτή τους με βαλίτσες με πάρα πολλά λεφτά. Δεν άκουσα κάποιον να αναφέρεται σε αυτό το γεγονός. Δεν είδα το ΠΑΣΟΚ να αναφερθεί στην απόφαση για την SIEMENS. Ο μοναδικός που αναφέρθηκε στα εγκλήματα της SIEMENS, εδώ, στη Βουλή, ήμουν εγώ. Για την περίπτωση Παπαντωνίου δεν είπε κανείς τίποτα. Ο άνθρωπος αθωώθηκε. Αλλά αθωώθηκε με μια θεία στη Νιγηρία. Ξέρετε, πόσοι Έλληνες ψάχνουν τώρα θεία στη Νιγηρία; Πάρα πολλοί, εάν σου δίνει χρήματα και εσύ τα δικαιολογείς με τέτοιο τρόπο”

Τέλος, ο κ.Στίγκας αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε:”Προκαλώ τον αρχηγό σας τον Νίκο Ανδρουλάκη, με αυτό το χαμηλό πολιτικό ανάστημα, να έρθει εδώ στη Βουλή, να με αντιμετωπίσει. Να γίνει δημόσιος διάλογος και να μας ακούσει ο κόσμος. Εσείς τον στείλατε στον γκρεμό”.

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί