Τεράστιας σημασίας ανακοίνωση από Ρωσία και Ιράν

Νέες οικονομικές συνθήκες...

Η Ρωσία και το Ιράν έχουν σχεδόν σταματήσει να χρησιμοποιούν ξένα νομίσματα στο διμερές εμπόριο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο πριν από την σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας. Οι δύο χώρες διεξήγαγαν περισσότερο από το 96 τοις εκατό των αμοιβαίων εργασιών τους σε ρούβλια και ριάλ, ανέφερε η δήλωση, αποφεύγοντας προφανώς το δολάριο.

Ο όγκος του διμερούς εμπορίου αυξήθηκε κατά 12,4% μόνο τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Μόσχα. Το 2023 ανερχόταν σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. «Οι ηγέτες και των δύο εθνών αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η Ρωσία και το Ιράν αναπτύσσουν από κοινού πολλά μεγάλα έργα μεταφορών και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό Bushehr στην Ισλαμική Δημοκρατία και του Διεθνούς Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά-Νότου που θα συνδέει την Αγία Πετρούπολη στην Ρωσία με το ινδικό λιμάνι της Βομβάης.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών είναι «σε ανοδική πορεία», είπε η Μόσχα. Το Κρεμλίνο υποθέτει ότι θα φτάσουν στο επίπεδο μιας «συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης» στο μέλλον.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί