Σταϊνμάιερ: Ο Στολτενμπεργκ διασφάλισε ότι το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό και έτοιμο να αντιμετωπίσει τη ρωσική απειλή

Ο γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ παρασημοφόρησε σήμερα στο Βερολίνο τον πρώην γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τη δεκαετία κατά την οποία ηγήθηκε της Συμμαχίας

Στον Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος αποχώρησε από την ηγεσία του ΝΑΤΟ την 1η Οκτωβρίου, απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

«Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική ηγεσία σας στο τιμόνι του ΝΑΤΟ επί 10 χρόνια. Διαμορφώσατε τη Συμμαχία μέσω της ακεραιότητάς σας, της σαφούς πολιτικής ανάλυσης και της προσωπικής σας αφοσίωσης», είπε ο Σταϊνμάιερ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην προεδρική κατοικία.

Ο Γερμανός πρόεδρος απένειμε τα εύσημα στον Στόλτενμπεργκ επειδή, όπως είπε, διασφάλισε ότι το ΝΑΤΟ είναι σήμερα πιο ισχυρό και ενωμένο από ποτέ, έτοιμο να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση της ρωσικής απειλής.

Από την πλευρά του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ευχαρίστησε το Βερολίνο για την στήριξή του στη Συμμαχία και χαρακτήρισε τη Γερμανία πόλο σταθερότητας στην Ευρώπη.

Αργότερα απόψε, ο Στόλτενμεργκ θα τιμηθεί επίσης από τον γερμανό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια – της σημαντικότερης και μεγαλύτερης διάσκεψης παγκοσμίως σε ζητήματα διεθνών σχέσεων και άμυνας. Στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ τον διαδέχθηκε ο Μαρκ Ρούτε, πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί