Τραμπ για Γερμανία: Σχεδόν «καταστράφηκε» επειδή έδωσε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Κατά της «πράσινης» πολιτικής ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τις ανεμογεννήτριες και τις μεγάλες εκτάσεις με φωτοβολταϊκά πλαίσια κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Φλόριντα χθες Τρίτη, αναφερόμενος στην «πράσινη πολιτική» της Γερμανίας ως παράδειγμα προς αποφυγή!

«Αυτοί (σ.σ. η Γερμανία) γέμισαν τον τόπο με ανεμογεννήτριες, και δεν φύσαγε και τόσος πολύς αέρας», είπε σαρκαστικά ο μεγιστάνας. «Κι αν συνέχισαν αυτή την διαδικασία, η Γερμανία τώρα μάλλον θα έχει χρεοκοπήσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποχώρησε από την καγκελαρία η Άγγελα Μέρκελ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της μεθόδου της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Ο Ρεπουμπλικάνος κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα πως πολεμούν την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο υπέδαφος ενώ, κατ’ αυτόν, «η Γερμανία το ξεπέρασε» αφού «σχεδόν καταστράφηκε».

Επιπλέον, ο Τραμπ επέκρινε τις μεγάλες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πλαισίων, που είναι, όπως είπε, «όλο ατσάλι και γυαλί και καλώδια», μοιάζουν «σαν την κόλαση». Είπε πάντως πως δεν αντιτίθεται σε μικρότερες εγκαταστάσεις, για παράδειγμα σε οροφές σπιτιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί