Ελληνοτουρκικά: Γεραπετρίτης-Μπακογιάννη έσπευσαν να… καθησυχάσουν βουλευτές της ΝΔ

Συνάντησαν συνολικά 28 βουλευτές.

Να… κατευνάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα εθνικά ζητήματα επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για αυτόν τον λόγο εξάλλου επιστράτευσε τον Υπουργό Εξωτερικό, Γιώργο Γεραπετρίτη. Δίπλα του καθόταν η πρώην ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Με αφορμή την κεκλεισμένων των θυρών Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και την επερχόμενη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Φιντάν, ο κ. Γεραπετρίτης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με «γαλάζιους» βουλευτές που εξέφρασαν αρκετούς προβληματισμούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος είχε συνάντηση με δεκάδες βουλευτές της ΝΔ, σε ένα ιδιότυπο «πολιτικό μασάζ» που έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις νέες «βόμβες» Σαμαρά για τις «λύσεις» που ετοιμάζονται σε Κυπριακό και Αιγαίο.

Η πλευρά της κυβέρνησης έσπευσε να τους… καθησυχάσει, με τον ΥΠΕΞ να τονίζει πως σε αυτόν τον διάλογο που έχει προκύψει με την Τουρκία η Ελλάδα συζητάει μόνο για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

«Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός συζητήσεων», είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως αυτός που θα υποχωρήσει από τις θέσεις του στο τέλος θα είναι η Τουρκία, όχι η Ελλάδα.

Μάλιστα κατά πληροφορίες ο ΥΠΕΞ εκτόξευσε τα… «καρφιά» του προς τον προκάτοχό του, Νίκο Δένδια, αναφορικά με το Κυπριακό, δηλώνοντας πως όταν ανέλαβε καθήκοντα το Κυπριακό δεν υπήρχε καν στην ατζέντα του ΟΗΕ.

ΦΩΤΟ:Eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί