Παπαστεργίου: Με μία εφαρμογή θα ελέγχουν οι γονείς τα κινητά των παιδιών τους

Πάμε σε άλλα μονοπάτια με αφορμή τον γονικό έλεγχο των κινητών.

Δια στόματος του Υπουργού Ψηφιακούς Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, προαναγγέλθηκε η εφαρμογή με την οποία εντατικοποιείται και γίνεται πιο απλός ο γονικός έλεγχος πάνω στην παιδική διαδικτυακή δραστηριότητα.

«Υπάρχει ο γονικός έλεγχος, το parental control όπως αναφέρεται σε αρκετές συσκευές και ακριβώς αυτές τις οδηγίες πλέον θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε για να μπορεί ο κάθε γονιός που θέλει να τις εφαρμόσει στα κινητά των παιδιών, προκειμένου να υπάρχει μεν χρήση, να υπάρχει χρήση για λόγους ασφάλειας, για να μπορούμε να βρούμε το παιδί μας για να μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό του ως εργαλείο, γιατί τέτοιο πρέπει να είναι», είχε πει προ ημερών ο ίδιος με αφορμή κιόλας τα αυξανόμενα περιστατικά παιδικής βίας και εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται μόνο τα τυπικά προκειμένου η εφαρμογή να ανακοινωθεί επίσημα και να «βγει στον αέρα».

Τι είπε σήμερα σε νέα του τοποθέτηση στα ΜΜΕ ο αρμόδιος Υπουργός:

«Αυτό το οποίο ετοιμάζουμε, επειδή ο γονικός έλεγχος θέλει να μπορείς να ρυθμίσεις 5 πράγματα, είναι μία εφαρμογή η οποία πλέον όλα αυτά θα γίνονται on/off».

Η εφαρμογή για τον γονικό έλεγχο των κινητών των παιδιών προβλέπει τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών ηλικίας έως 18 ετών. Είναι ένας απλός έλεγχος για το πού μπαίνει, τι βλέπει τι λέξεις χρησιμοποιεί και πόσες ώρες περνά στο ίντερνετ.

Θα υπάρχει κόφτης και θα σου έρχεται μήνυμα ότι το παιδί έχει ξεπεράσει τον συμφωνημένο χρόνο, ότι το παιδί μπήκε κάπου που δεν πρέπει και να το σταματήσεις

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θεωρητικά είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν φίλτρα για τους ανήλικους. Προφασιζόμενες όμως ότι το παιδί δήλωσε ότι είναι άνω των 18 ετών μένουν πίσω από αυτό και λένε “εγώ έκανα την υποχρεώσή μου”».

ΦΩΤΟ:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί