Η βιντεοκλήση του Έλον Μασκ στο πρώτο αεροπλάνο εξοπλισμένο με Starlink στον κόσμο

Η Qatar Airways ξεκίνησε την Τρίτη την εναρκτήρια πτήση της Boeing 777 εξοπλισμένη με το Διαδίκτυο Starlink του Έλον Μασκ, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα εποχή συνδεσιμότητας εν πτήσει σε ολόκληρο τον στόλο της μέχρι το επόμενο έτος.

Για να επιδείξει το ορόσημο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, Badr Al Meer, πραγματοποίησε μια βιντεοκλήση με τον ιδρυτή της Starlink, Μασκ, ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια από τη Ντόχα στο Λονδίνο.

″Μιλάμε κυριολεκτικά για το Starlink αυτή τη στιγμή – αυτό είναι πολύ ωραίο”, είπε ο Μασκ στην κλήση από το σπίτι του, η οποία γυρίστηκε και κυκλοφόρησε από την αεροπορική εταιρεία του Κατάρ. «Είναι το Starlink στις ζεύξεις λέιζερ των δορυφόρων μέχρι το αεροσκάφος σας».

Η κίνηση της Qatar Airways να εισαγάγει δωρεάν internet υψηλής ταχύτητας στον στόλο της είναι μια άμεση πρόκληση για τις ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες.

«Θα βελτιωθεί. Εκτοξεύσαμε νέους δορυφόρους και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το λογισμικό. Με την πάροδο του χρόνου νομίζω ότι θα διαπιστώσετε ότι γίνεται όλο και καλύτερο», είπε ο Μασκ προτού ο Αλ Μέερ του κάνει μια περιήγηση στο πιλοτήριο.

«Σκεφτείτε το ως το ελάχιστο . Μόνο από εδώ γίνεται καλύτερα», είπε ο Μασκ στον Πρόεδρο Τουρισμού του Κατάρ Saad bin Ali Al-Kharji, ο οποίος καθόταν δίπλα στον Badr Al Meer στην πτήση.

Ο κρατικός αερομεταφορέας του Κατάρ σχεδιάζει να παραδώσει 12 Boeing 777-300 εξοπλισμένα με την υπηρεσία μέχρι το τέλος του 2024, με κάλυψη για ολόκληρο τον στόλο Boeing 777 το 2025 και τον στόλο Airbus A350 που θα ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2025.

Το Starlink, παρέχει internet υψηλής ταχύτητας και χαμηλής καθυστέρησης μέσω περίπου 6.000 δορυφόρων, επιτρέποντας στους επιβάτες να μεταδίδουν βίντεο, να στέλνουν μηνύματα και να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω wi-fi σε πολλές συσκευές. Η Qatar Airways, η οποία αναλαμβάνει μια σημαντική στρατηγική αναμόρφωση υπό τη νέα της ηγεσία, πρόσθεσε ότι η υπηρεσία θα είναι δωρεάν και θα λειτουργεί από πύλη σε πύλη.


Η αεροπορική εταιρεία του Κόλπου θα είναι η πρώτη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που θα προσφέρει στους επιβάτες της wi-fi που παρέχεται από το Starlink, ανέφερε σε ανακοίνωση της εταιρείας. Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνος στους στόχους της – νωρίτερα τον Οκτώβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air New Zealand, Γκρεγκ Φόραν, δήλωσε στο CNBC ότι το αξιόπιστο και γρήγορο wi-fi σε εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης θα γίνει «πανταχού παρόν», καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ανταγωνίζονται για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών στους ταξιδιώτες.

Από την πλευρά της, η Air New Zealand ανακοίνωσε στα τέλη του 2023 ότι το Starlink θα εκτοξευόταν σε δύο από τα εγχώρια αεροσκάφη της μέχρι τα τέλη του 2024.

photo: epa-pap

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί