Βίντεο: Σκοτώθηκε σε αεροπορική επίδειξη εκπαιδευτής πτήσεων του Top Gun

Ο διάσημος πιλότος Τσακ Κόλμαν πέθανε στην αεροπορική επίδειξη του Νέου Μεξικού.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης Las Cruces Air and Space Expo, σημειώθηκε μία τραγωδία όταν ο πιλότος Τσαρλς Τόμας «Τσακ» Κόλμαν έχασε τη ζωή του αφού συνετρίβη το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια ακροβατικών ελιγμών. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής, γύρω στις 14:30 MDT, καθώς οι θεατές παρακολουθούσαν την παράσταση του Coleman από το έδαφος στο διεθνές αεροδρόμιο Las Cruces.

Ο Chuck Coleman, 61, ήταν ο μοναδικός επιβάτης του διθέσιου μονοπλάνου του Extra Flugzeugbau EA300 όταν έπεσε κατακόρυφα περίπου μισό μίλι δυτικά του αεροδρομίου. Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων περιγράφουν πώς το αεροσκάφος έκανε αυτό που φαινόταν να είναι γρήγορες, χαριτωμένα εναέριες επιδείξεις πριν χάσει απότομα τον έλεγχο και συντριβεί, στέλνοντας σύννεφα σκόνης και συντρίμμια τριγύρω. Πολλοί παρευρισκόμενοι κατέγραψαν την παράσταση στα smartphone τους, απαθανατίζοντας τη στιγμή του ατυχήματος και εκφράζοντας το σοκ.

Η αεροπορική επίδειξη διεκόπη αμέσως μετά το τραγικό συμβάν. Ο δήμαρχος Las Cruces Eric Enriquez εξέφρασε τα συλλυπητήριά του εκ μέρους της πόλης, δηλώνοντας: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους και τους θαυμαστές του Chuck Coleman». Η άκαμπτη έρευνα ξεκίνησε σχεδόν αμέσως, με υπηρεσίες όπως η Αστυνομία της Πολιτείας του Νέου Μεξικού, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) να αναλύουν τις συνθήκες γύρω από το δυστύχημα.

Ο Τσακ Κόλμαν δεν ήταν οποιοσδήποτε πιλότος, καθώς ήταν πολύ γνωστός στην αεροπορική κοινότητα. Με περισσότερες από 10.000 ώρες πτήσης καταγεγραμμένες και εμπειρία πιλότου περισσότερων από 100 διαφορετικών τύπων αεροσκαφών, ήταν και ένας πολύ επιτυχημένος πιλότος. Οι δεξιότητές του παρουσιάστηκαν στη μεγάλη οθόνη καθώς συνέβαλε σημαντικά στην εκπαίδευση του καστ για την υπερπαραγωγική ταινία Top Gun: Maverick. Ο Κόλμαν ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση και την προετοιμασία των ηθοποιών για ρεαλιστικές εμπειρίες πτήσης και σύμφωνα με πληροφορίες πέταξε πάνω από 140 ώρες μαζί τους, βοηθώντας τους να εγκλιματιστούν στις έντονες δυνάμεις που θα αντιμετώπιζαν καθώς γύριζαν τις σκηνές τους.

«Ο Τσακ ήταν ο εκπαιδευτής μας και συνέβαλε στην προετοιμασία μας για το Top Gun: Maverick», παρατήρησε ο ηθοποιός Μάιλς Τέλερ μέσω των social media, προσθέτοντας: «Ήταν ευγενικός, ταπεινός και περίεργος για τους άλλους και τον κόσμο στον οποίο ζούμε». Διασημότητες που συνεργάστηκαν μαζί του απέτισαν φόρο τιμής, αναπολώντας τον αντίκτυπο που είχε στην καριέρα και τη ζωή τους.

Πέρα από τον κινηματογράφο, η καριέρα του Coleman σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επιτεύγματα. Μεταξύ των διακρίσεών του, ήταν γνωστός για τις εμφανίσεις του σε εκατοντάδες αεροπορικές εκθέσεις σε όλη τη χώρα και για το ότι έδωσε πάνω από 3.000 βόλτες σε επίδοξους πιλότους ακροβατικών. Η τεχνογνωσία του δεν περιοριζόταν στις επιδόσεις, καθώς έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και ως μηχανικός και εκπαιδευτής πτήσης.

Αξιωματούχοι του Νέου Μεξικού επιβεβαίωσαν ότι το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά για ασφάλεια και διαδικασίες έρευνας αμέσως μετά το συμβάν. Οι πτήσεις περιορίστηκαν μόνο σε προγραμματισμένες και έκτακτες καταστάσεις έως ότου οι αρχές μπορέσουν να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί