Oι Amish στο πλευρό του Τραμπ – Βίντεο

Οι Άμις συνήθως δεν ψηφίζουν. Μια ομάδα υποστηρικτών του Τραμπ τους ενθαρρύνει να ξεκινήσουν.

Οι Άμις – μια ξεχωριστή προτεσταντική χριστιανική ομάδα που ήρθε στη Βόρεια Αμερική τον 18ο αιώνα για να ξεφύγει από τη δίωξη στην Ευρώπη – επικεντρώνουν σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής τους γύρω από την πίστη τους.

Απορρίπτουν τη σύγχρονη τεχνολογία και την επικοινωνία, φορούν παραδοσιακά απλά ρούχα, ταξιδεύουν με άλογα και κάρα, εργάζονται κυρίως στη γεωργία και μιλούν ακόμη και μια γλώσσα μοναδική στην κοινότητά τους, γνωστή ως Pennsylvania Dutch.

Ζουν όσο το δυνατόν περισσότερο χωριστά από την κοινωνία γύρω τους. Οι περισσότεροι διστάζουν να λάβουν μέρος στις εκλογές των «Άγγλων», όπως αποκαλούν τους μη Amish.

Οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή των Άμις στις προηγούμενες εκλογές είναι δύσκολο να προσδιοριστούν, αλλά μια μελέτη των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020 βρήκε ρεκόρ προσέλευσης από την κοινότητα εκείνη τη χρονιά. Ακόμα κι έτσι, ο συνολικός αριθμός ψήφων στην κομητεία Λάνκαστερ, όπου ζουν οι περισσότεροι Άμις της Πενσυλβάνια, δεν έφτασε καν τις 3.000.

Όποιος κερδίσει την Πενσυλβάνια είναι πιθανό να γίνει πρόεδρος, και οι δύο εκστρατείες ρίχνουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις εδώ.

Πολλοί από αυτούς είναι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι έχουν αποκομίσει τα οφέλη των οικονομικών πολιτικών του Τραμπ.

Όπως φαίνεται… οι Άμις έχουν διαλέξει πλευρά.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί