ΗΠΑ-Ν. Κορέα: Έχουμε αποδείξεις πως Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Ρωσία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και απομείνει να δούμε ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται εκεί.

Την ίδια ώρα Νοτιοκορεάτες βουλευτές σήμερα δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει 3.000 στρατιώτες στη Ρωσία για να υποστηρίξουν τις ρωσικές δυνάμεις του στον πόλεμό της στην Ουκρανία και χιλιάδες άλλοι αναμένεται να ακολουθήσουν.

Εδώ και εβδομάδες αξιωματούχοι και ηγέτες χωρών, με προεξάρχοντα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνουν ότι η Πιονγιάνγκ συνδράμει την Μόσχα με στρατιωτικό προσωπικό στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχουν στρατεύματα της ΛΔΚ (σ.σ. Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας) στη Ρωσία», δήλωσε ο Όστιν σε δημοσιογράφους στη Ρώμη.

«Τι ακριβώς κάνουν; Απομένει να φανεί. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να διευκρινίσουμε», πρόσθεσε ο Όστιν.

Ο Ζελένσκι επικαλούμενος πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, είχε αναφεθεί για την προετοιμασία δύο μονάδων με πιθανώς έως και 12.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες που θα συμμετείχαν στον πόλεμο μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα σήμερα Νοτιοκορεάτες βουλευτές – μετά από ενημέρωση που είχαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας – τόνισαν ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει υποσχεθεί να στείλει στη Ρωσία συνολικά περίπου 10.000 στρατιώτες, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα η NIS ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα απέστειλε 1.500 στρατιώτες των ειδικών της δυνάμεων στη ρωσική Άπω Ανατολή για να εκπαιδευθούν και να εγκλιματιστούν σε τοπικές στρατιωτικές βάσεις και πιθανόν θα σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς για ανάπτυξη στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας ως «ψευδείς ειδήσεις» ενώ ένας εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη έκανε λόγο για «αβάσιμες φήμες».

Ένας Νοτιοκορεάτης βουλευτής είπε ότι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση των ειδήσεων για την ανάπτυξη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, λένε ότι η Ρωσία έχει υποστεί απώλειες πάνω από 600.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Όστιν δήλωσε ότι η υποτιθέμενη ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη Ρώσων νεοσύλλεκτων.

Επιπρόσθετα σήμερα, η Γερμανία κάλεσε σήμερα τον επιτετραμμένο της Βόρειας Κορέας στο Βερολίνο λόγω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Πιονγκγιάνγκ αυξάνει την υποστήριξή της στη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο.

«Αν αληθεύουν οι αναφορές για Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία και αν η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει τώρα τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία με στρατεύματα, αυτό θα είναι κάτι σοβαρό και μια παραβίαση του διεθνούς δίκαιου», ανέφερε το γερμανικού ΥΠΕΞ.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-KCNA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί