Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ ξεκινούν μεγάλη κοινή άσκηση

Αυτή την Τετάρτη, οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση. Όπως αναφέρει η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ (USINDOPACOM),

αυτή είναι η τακτική άσκηση με την κωδική ονομασία Keen Sword. Φέτος η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στην Ιαπωνία.


Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στόχος των ασκήσεων είναι η βελτίωση της προετοιμασίας και της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών από τις δύο χώρες. Στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ και μεταξύ Πεκίνου και Ταϊπέι, τονίζεται ιδιαίτερα ότι ο ελιγμός λαμβάνει χώρα τακτικά από το 1986. Λέγεται ότι η εκπαίδευση δεν έχει σχέση με τα τρέχοντα γεγονότα στην περιοχή και δεν στρέφεται εναντίον κανενός έθνους.

«Οι ελιγμοί επιδεικνύουν και προάγουν την διαλειτουργικότητα, επιβεβαιώνουν την στάση δύναμης και ενισχύουν την συμμαχική αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και διαδικασίες τελευταίας τεχνολογίας υπό ρεαλιστικές συνθήκες».

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 33.000 άτομα, περίπου 30 πλοία και 250 αεροσκάφη της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας. Ο αμερικανικός στρατός είναι παρών με 12.000 στρατιώτες, δώδεκα πλοία και περίπου 120 αεροσκάφη.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί