Ηθοποιός του «Law & Order» αποκάλυψε πως τον βίασε ο serial killer «δολοφόνος κλόουν»

Ένας ηθοποιός που έχει εμφανιστεί στα "Law & Order" και "Grey's Anatomy" αποκάλυψε την Τετάρτη ότι απήχθη, βιάστηκε και κρατήθηκε υπό την απειλή όπλου από τον διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο John Wayne Gacy πριν από περισσότερα από 45 χρόνια.

Ο Τζακ Μέριλ περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν «πετυχημένο 19χρονο» το 1978, όταν ο «Κλόουν δολοφόνος» σταμάτησε με το αυτοκίνητό του μπροστά στον έφηβο, τη στιγμή που εκείνος επέστρεφε στο σπίτι του από μπάνιο στο Σικάγο.

«Θες να πάμε μια βόλτα;» τον ρώτησε ο δολοφόνος.
Ο Merrill, που ζούσε μόνος του σε ένα στούντιο από τα 17 του, πήδηξε στο αυτοκίνητο του ξένου πριν του πει: «Είσαι έξυπνος. Δεν είσαι σαν τα άλλα παιδιά».

Ο Merrill πίστευε ότι η διαδρομή θα ήταν γύρω από το τετράγωνο, αλλά ο Gacy γρήγορα οδήγησε σε μια διαφορετική γειτονιά, όπου του είπε να κλειδώσει την πόρτα, πριν τραβήξει τη ράμπα του Kennedy Expressway, βορειοδυτικά του κέντρου του Σικάγο.

Ο Γκέισι, τότε 36 ετών,έβαλε ένα υγρό σε ένα πανί και του κάλυψε το πρόσωπο.

Ο Merrill, είπε ότι λιποθύμησε, μόνο για να ξυπνήσει και να βρεθεί με χειροπέδες έξω από το σπίτι του Gacy’s Northwood Park Township, 4 μίλια ανατολικά του διεθνούς αεροδρομίου O’Hare του Σικάγο.

«Μου είπε να κάνω ησυχία. Ένα φως από το πίσω μέρος του σπιτιού τον χτύπησε στα μάτια και ξαφνικά κατάλαβα πόσο επικίνδυνος ήταν», έγραψε η Merrill. «Ήξερα ότι δεν μπορούσα να τον θυμώσω. Έπρεπε απλώς να εκτονώσω την κατάσταση και να ενεργήσω σαν όλα να ήταν εντάξει».


Ο Merrill είπε ότι αυτή η μέθοδος αποκλιμάκωσης ήταν η ίδια που χρησιμοποιούσαν ο ίδιος και οι αδερφές του για να αποκρούσουν την οργή των γονιών τους.

Ο Merrill είπε ότι η μαμά του είχε μια ναρκισσιστική προσωπικότητα, που τον επηρέασε βαθιά.

Ο πατέρας του ήταν ο Jerome Holtzman, ο θρυλικός ιστορικός του MLB και National Baseball Hall of Famer, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ο συγγραφέας του μπέιζμπολ για τους Chicago Sun-Times.

Μόλις μπήκε στο σκοτεινό σπίτι, είπε ο Merrill, υποχρεώθηκε όταν τον ρώτησαν αν εμπιστευόταν τον Gacy, ο οποίος στη συνέχεια έλυσε τις χειροπέδες του έφηβου προτού οι δυο τους πιουν μπύρα και δυνατή κατσαρόλα.

Ο Γκέισι φόρεσε ξανά χειροπέδες στο θύμα του και το έσυρε κάτω από ένα διάδρομο πριν τοποθετήσει ένα σκεύασμα στο λαιμό του Μέριλ. Η συσκευή ήταν εφοδιασμένη με σχοινιά και τροχαλίες και περνούσε γύρω από την πλάτη του και μέσα από τις χειροπέδες, οπότε αν ο Merrill πάλευε, θα πνιγόταν.

Ο Gacy μετά τον σημάδεψε με το όπλο πριν προχωρήσει στο βιασμό του θύματός του.

«Ήξερα ότι αν τον πολεμούσα, δεν είχα πολλές πιθανότητες. Ποτέ δεν τρόμαξα ούτε φώναξα», είπε ο Μέριλ. Τότε Gacy εξέπληξε τον έφηβο λέγοντάς του ξαφνικά «Θα σε πάω σπίτι».

Ο Merrill παραδόθηκε γύρω στις 5 το πρωί, κοντά στο σημείο που τον είχε πάρει.

«Ίσως να βρεθούμε ξανά μαζί κάποια στιγμή», φέρεται να είπε ο Gacy καθώς παρέδωσε ένα χαρτί με τον αριθμό τηλεφώνου του.
Ο Μέριλ έριξε γρήγορα το χαρτί στην τουαλέτα όταν επέστρεψε σπίτι και δεν ειδοποίησε την αστυνομία.

«Δεν κάλεσα την αστυνομία – δεν ήξερα ότι ήταν δολοφόνος εκείνη την εποχή», είπε. «Έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου ότι θα το ξεπεράσω αυτό. Δεν θα άφηνα την ευτυχία μου σε εκείνο το σπίτι».

Όταν κυκλοφόρησαν τα νέα για τη σύλληψη του Gacy και τα πτώματα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του, ο Merrill τηλεφώνησε στους Chicago Sun-Times.

«Αυτός ο τύπος με βίασε. Ο άντρας που απάντησε είπε, «Πώς είπες ότι σε λένε;»».

Ο Merrill δεν άφησε το όνομά του επειδή ο πατέρας του εργαζόταν ακόμα εκεί.

Ο Gacy καταδικάστηκε για βιασμό, βασανισμό και δολοφονία τουλάχιστον 33 ανδρών μεταξύ 14 και 21 ετών.

Είκοσι έξι πτώματα ανασύρθηκαν από έναν χώρο ανίχνευσης κάτω από το σπίτι του Gacy τον Δεκέμβριο του 1978.

Πέντε από τα θύματα παραμένουν άγνωστα, αφού οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τον Francis Wayne Alexander, από τη Βόρεια Καρολίνα, μέσω οδοντιατρικών αρχείων τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Gacy συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 1978, και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ο Μέριλ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου ασχολήθηκε με την υποκριτική, κάτι που του τον βοήθησε να θεραπευτεί όπως είπε.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Πολλοί άνθρωποι που έχουν βιαστεί δεν μιλούν γι’ αυτό. Το καταλαβαίνω.”

«Μέχρι τώρα το έχω πει μόνο σε στενούς φίλους. Αλλά κάνοντας το νέο μου σόου,αποφάσισα να το ομολογήσω. Είμαι περήφανος για το ταξίδι.”

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί