Ισραήλ: Ζήτησαν από οικογένεια χριστιανού στρατιώτη να αφαιρέσει τον Σταυρό από την ταφόπλακα του

Έπεσε στην Γάζα

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιχειρεί να καταλήξει σε συμφωνία με την οικογένεια του Αγ. Ο Ντέιβιντ Μπογκντανόφσκι, ο οποίος έπεσε στη μάχη στα νότια της Λωρίδας της Γάζας τον Δεκέμβριο, για να αφαιρέσει έναν Σταυρό από την ταφόπλακά του, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

«Βάσει νόμου, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση Σταυρού ή οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού σημαδιού σε στρατιωτική ταφόπλακα», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Χάιφα, όπου θάβονται επίσης πεσόντες Εβραίοι στρατιώτες», πρόσθεσε το υπουργείο, επικαλούμενο μια απόφαση του αρχιραβίνου του Ισραηλινού Στρατού που αναφέρει ότι η αγιότητα του εβραϊκού νεκροταφείου βλάπτεται από τον Σταυρό, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Jerusalem Post.

Το Υπουργείο του Ισραήλ είπε ότι συνεργάζεται με την δημόσια επιτροπή για το μνημόσυνο στρατιώτη, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την οικογένεια, «υπό το φως των αιτημάτων των οικογενειών των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα έχουν ταφεί κοντά, που ισχυρίζονται ότι ο Σταυρός βλάπτει τα αισθήματά τους και την ικανότητά τους να προσεύχονται και να λένε [ το] Kadish [προσευχή πένθους] και υπό το φως της απόφασης του αρχηγού ραβίνου του Ισραηλινού Στρατού».

«Το Υπουργείο Άμυνας θρηνεί με την οικογένεια του πεσόντος στρατιώτη Ντέιβιντ Μπογκντανόφσκι και θα συνεχίσει να συνοδεύει την οικογένεια και όλες τις οικογένειες των πενθούντων».


«Το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται και θα εργαστεί με ευαισθησία με όλες τις πλευρές και ελπίζουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και λύση το συντομότερο δυνατό», προσέθεσε.


Η οικογένεια είπε ότι άλλοι τάφοι στο νεκροταφείο έχουν θρησκευτικά σημάδια πάνω τους, ανέφερε το N12, συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Ο Μπογκντανόφσκι, ένας χριστιανός κάτοικος της Χάιφα, μετανάστευσε το 2014 από την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Kan. Υπηρέτησε στο Σώμα Μηχανικών Μάχης .

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η μητέρα του Μπογκντανόφσκι επισκέφτηκε τον τάφο του και διαπίστωσε ότι η ταφόπλακα του είχε καλυφθεί με μαύρο ύφασμα ενώ γινόταν τελετή για τους νεκρούς στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το Ynet.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ταπείνωση που ένιωσα», είπε στο Ynet, το οποίο επικαλείται η Jerusalem Post.

«Σκέφτηκα ότι ο Ντέιβιντ μου, που έδωσε τη ζωή του στη χώρα, που αγάπησε τηn χώρα με όλη του την καρδιά για εννέα χρόνια, από τότε που μετανάστευσε εδώ, που εντάχθηκε στο IDF για να υπερασπιστεί εμένα, την οικογένειά του και όλους εμάς, δεν διαφέρει από οποιοδήποτε από τα άλλα παιδιά, [και] δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Στάθηκα εκεί και έκλαψα με θυμό, απογοήτευση και αδιαφορία», είπε.

Με πληροφορίες από Jerousalem Post, photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί