Ρωσία και Λευκορωσία: Τι συμφώνησαν μέχρι το 2027 με το βλέμμα στο ΝΑΤΟ

Η Μόσχα και το Μινσκ ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο

Πρόσφατη υπουργική διάσκεψη Ρωσίας-Λευκορωσίας στο Μινσκ ενέκρινε το σχέδιο κοινής στρατιωτικής ασφάλειας των δύο κρατών για την περίοδο 2025-2027, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ.

“Στην σημερινή συνάντηση, λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για περαιτέρω βελτίωση των στρατιωτικών πρακτικών και αύξηση της αμυντικής ικανότητας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας. Εγκρίναμε το σχέδιο εργασίας για την διασφάλιση της κοινής στρατιωτικής ασφάλειας των δύο κρατών για το 2025-2027”, είπε ο Ρώσος υπουργός μετά την συνάντηση.

Ο Μπελούσοφ είπε ότι τα υπουργεία Άμυνας και των δύο χωρών θα συνεχίσουν την “κοινή επιχειρησιακή, μάχη και εκπαίδευση κινητοποίησης, με έμφαση στην εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση [στην Ουκρανία]”.

Ο στρατός θα συνεχίσει επίσης την συστημική μελέτη του κατασχεμένου εξοπλισμού του ΝΑΤΟ για να εντοπίσει τα τρωτά σημεία του, τα οποία στη συνέχεια θα ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό νέων όπλων, υπογραμμίστηκε.

Τον Ιούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Μαξίμ Ριζένκοφ δήλωσε ότι το Μινσκ και η Μόσχα θα πραγματοποιήσουν αρκετούς γύρους συνομιλιών για να υπογράψουν συμφωνία για αμοιβαίες εγγυήσεις ασφάλειας μέχρι το τέλος του έτους.

Με πληροφορίες από Sputnik, photo EPA-RIA NOVOSTI POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί