Απίστευτη ιστορία: 60χρονος άνδρας ξέχασε τα τελευταία 39 χρόνια της ζωής του μετά από κώμα

Ένας Ιταλός αγωνίζεται να προσαρμοστεί στην καθημερινή ζωή μετά από ένα ατύχημα που τον έβαλε σε κώμα και τελικά έσβησε αναμνήσεις 39 ετών, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς του.

Φανταστείτε να ζούσατε στη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια να μεταφερθείτε ξαφνικά στο σήμερα. Πράγματα όπως τα smartphones, τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, η τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να φαίνονται σαν επιστημονική φαντασία πραγματικής ζωής και όλοι όσοι γνωρίζατε είναι τώρα είτε έχουν φύγει είτε έχουν μεγάλη ηλικία.

Ακούγεται σαν την πλοκή μιας ταινίας του Χόλιγουντ, αλλά είναι η ιστορία της ζωής του Luciano d’Adamo, ενός Ιταλού που έχασε τα τελευταία 39 χρόνια αναμνήσεων μετά από ένα ατύχημα το 2019. Αφού ξύπνησε από κώμα, λίγες μέρες αργότερα, πείστηκε ότι ήταν 24 ετών και περίμενε να παντρευτεί την 19χρονη αρραβωνιαστικιά του. Δεν αναγνώρισε την ώριμη γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι γυναίκα του, τον 30άρη που τον αποκαλούσε «μπαμπά» ή τον ώριμο άντρα που κοιτούσε στον καθρέφτη.

Όταν ο Luciano d’Adamo είδε το πρόσωπό του για πρώτη φορά αφού ξύπνησε από το κώμα, τρομοκρατήθηκε. Υποτίθεται ότι ήταν ένας νεαρός άνδρας με μεγάλα όνειρα, όχι κάποιος ηλικιωμένος που έμοιαζε μετά βίας που μπορούσε να κάνει μερικά βήματα χωρίς να λαχανιάσει, πόσο μάλλον να αναλάβει τον κόσμο. Η γυναίκα που αποκαλούσε τον εαυτό της σύζυγό του ήταν 58 ετών, αλλά εκείνος θυμόταν μόνο τη 19χρονη αρραβωνιαστικιά του. Αποδείχτηκε ότι ήταν το ίδιο άτομο, με διαφορά μόνο 39 ετών, και αυτό ήταν κάτι που ο Λουτσιάνο δεν μπορούσε να καταλάβει. Πού πήγαν τα χρόνια, γιατί ήταν ένας γκριζομάλλης άντρας και τι είχαν συμβεί σε όλες τις αναμνήσεις του;

«Με φώναζε «Λουτσιάνο» και αναρωτήθηκα πώς ήξερε το όνομά μου», θυμάται ο Ιταλός . «Αργότερα εμφανίστηκε και ένας άνδρας 35 ετών, αλλά πώς θα μπορούσε ένας άντρας που γεννήθηκε πολύ πριν από εμένα να είναι γιος μου; Και μετά ποια γυναίκα; Δεν ήμουν παντρεμένος, αλλά αρραβωνιασμένος, και σίγουρα όχι με εκείνη τη γυναίκα που πρέπει να ήταν σχεδόν εξήντα, αλλά με μια κοπέλα 19 ετών, στην πραγματικότητα ο γάμος είχε ήδη κανονιστεί, θα παντρευόμασταν τέσσερις μήνες αργότερα .»

Πέντε μήνες μετά την τραγωδία που άλλαξε τη ζωή του για πάντα, ο Λουτσιάνο εξακολουθεί να προσπαθεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι πιθανότατα δεν θα ξαναβρεί ποτέ καμία από τις αναμνήσεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Ο γάμος του, ολόκληρη η ζωή του γιου του, οι φίλοι του και η καριέρα του, έχουν φύγει οριστικά και δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να το αποδεχτεί. Ωστόσο, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει, και ο Ιταλός εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε αυτό. Έπρεπε να ξεκινήσει μια σχέση με τη γυναίκα και τον γιο του βασικά από το μηδέν, να αποκρυπτογραφήσει τα μυστήρια και τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου και να προσπαθήσει να συγκεντρώσει όλα όσα συνέβησαν στα 39 χρόνια που ξέχασε.

Ο Luciano d’Adamo τώρα εργάζεται ως συντηρητής σε ένα σχολείο, ένα περιβάλλον που του επέτρεψε να βρει μια αίσθηση κανονικότητας σε έναν κόσμο που καταλαβαίνει ελάχιστα. Περνώντας τις μέρες του ανάμεσα στα παιδιά του έχει δώσει μια νέα προοπτική και μια πηγή χαράς και δεν του αρέσει τίποτα περισσότερο από το να συνομιλεί μαζί τους και τους γονείς τους. Με τη βοήθεια ψυχολόγων, προσπαθεί επίσης να ξαναχτίσει τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους του.

Η συναρπαστική περίπτωση του Luciano d’Adamo έχει τραβήξει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας σε διεθνές επίπεδο. Η μοναδικότητα της κατάστασής του και η αξιοσημείωτη ικανότητά του να προσαρμόζεται σε μια σχεδόν εντελώς ξένη πραγματικότητα έχει εκπλήξει τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο.

Το πρόσωπο που προκάλεσε το χτύπημα και το τρέξιμο το 2019 και άλλαξε τη ζωή του Λούσιανς για πάντα δεν αναγνωρίστηκε ποτέ.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί