Συνελήφθη η 23χρονη tiktoker που έσκιζε ελληνικές σημαίες ως ισραηλινές – Βίντεο

Μια TikTokker που συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές επειδή κατέστρεψε μια διακοσμητική σειρά από ελληνικές σημαίες τις οποίες μπέρδεψε για ισραηλινές έξω από ένα εστιατόριο του Νιου Τζέρσεϊ καταδικάστηκε για τη γελοία γκάφα της.

Η Amber Matthews, 23 ετών, κατηγορήθηκε για μεροληψία και εκφοβισμό την Τρίτη επειδή έσκισε τις ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένες στην τέντα του Gyro της Έφης στο Montclair στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Montclair.

Η Matthews, που ονομάζεται «Ambamelia» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε το βίντεο με την απεχθή οργή της στο TikTok στις 15 Οκτωβρίου — περισσότερους από επτά μήνες μετά το περιστατικό — το οποίο έκτοτε συγκέντρωσε σχεδόν 4,5 εκατομμύρια προβολές και εκατομμύρια περισσότερες στο X.


Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα τον Μάρτιο, αφού η ιδιοκτήτρια Έφη Μιχάλη ανέφερε ότι μια άγνωστη γυναίκα πλησίασε την επιχείρηση και γκρέμισε μια σειρά από σημαίες και διακοσμητικά φώτα ενώ επανειλημμένα ούρλιαζε ότι συντελείται «γενοκτονία», ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με τοπικά μέσα.


Οι αρχές εξέτασαν πλάνα ασφαλείας και βρήκαν ότι η ύποπτη μια εβδομάδα πριν μοίραζε φυλλάδια για την υποστήριξη των Παλαιστινίων, αλλά δεν είχαν στοιχεία μέχρι που η Μάθιους δημοσίευσε το βίντεό της την περασμένη εβδομάδα.

«Ελεύθερη Παλαιστίνη, σκύλα!» είπε δυνατά, ρωτώντας το προσωπικό που έδειχνε μπερδεμένο μέσα: «Τι κοιτάς;»

«Ξέρεις ότι υπάρχει γενοκτονία», φώναζε μπροστά στο ταμείο μέσα στο μαγαζί Efi’s, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το «πιο φιλικό ελληνικό εστιατόριο στην πόλη».


«Δεν υποστηρίζω τον σιωνισμό στο Montclair!» είπε περήφανα — κρατώντας ψηλά μια γροθιά σπασμένες ελληνικές σημαίες.

Δύο μέλη του προσωπικού τελικά βγήκαν έξω, μπερδεμένα και ντροπιασμένα – και ο ένας της εξήγησε με ήρεμο τρόπο ότι οι λευκές και μπλε σημαίες αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και όχι το Ισραήλ.

“Τι; Πραγματικά; Ω, νόμιζα ότι ήταν το Ισραήλ – αμάν», απάντησε.

Η Matthews αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 3 Δεκεμβρίου, ανέφεραν τοπικά μέσα.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί