«Συναγερμός (πιθανού) Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου»! Θα γίνει της Κορέας στην Ουκρανία;

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε σήμερα με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνία

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε σήμερα με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας και οι τρεις τους εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία» για την υποτιθέμενη ανάπτυξη στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας στην Ρωσία και την πιθανή χρήση τους εναντίον της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι τρεις σύμβουλοι κάλεσαν την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα να σταματήσουν τις μεταφορές όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Όπως παρατηρεί κάποιος αυξάνονται οι χώρες, οι οποίες συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην συζήτηση σε σχέση με την αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μάλιστα στις ΗΠΑ, μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «συναγερμό τρίτου παγκοσμίου πολέμου», ενώ το ρωσικό Sputnik, επικαλούμενο πρακτορεία, γράφει πως η Νότια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μια ομάδα στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων στην Ουκρανία για να παρακολουθεί τα υποτιθέμενα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται πως Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη δεν διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι η Βόρεια Κορέα είχε στείλει στρατεύματα στην Ρωσία, αλλά είπε ότι εναπόκειται στην Μόσχα πώς θα εφαρμόσει την ρήτρα αμοιβαίας άμυνας με την Πιονγκγιάνγκ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τον βορειοκορεατικό στρατό, ο Πούτιν υπενθύμισε ότι σήμερα η Κρατική Δούμα επικύρωσε την Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης με την Βόρεια Κορέα.
Σε ερώτηση για το «Πώς σχολιάζετε τις δορυφορικές εικόνες που δείχνουν ότι τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στη Ρωσία;», ο Ρώσος ηγέτης απάντησε: «Το τι και πώς θα κάνουμε στο μέλλον είναι δική μας υπόθεση».

Με άλλα λόγια ο Πούτιν δεν διέψευσε την πληροφορίες πως βορειοκορεάτες βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ρωσία, αντίθετα άφησε να εννοηθεί πως η Ρωσία θα κάνει ό,τι θέλει αναφορικά με την συμμαχία της με την Πιονγιανγκ.

Αναμένεται η συνέχεια…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik, photo αρχείου EPA-SOUTH KOREA’S JCS

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί