Η Β. Κορέα  καταδικάζει την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από δυνάμεις των ΗΠΑ και συμμάχων τους στην περιοχή

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας καταδικάζει έντονα την πρόσφατη επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από δυνάμεις των ΗΠΑ και συμμάχων τους στην περιοχή, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε σήμερα από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

«Καταδικάζουμε έντονα την εχθρική συμπεριφορά των ΗΠΑ που καταφεύγουν σε απερίσκεπτες επιδείξεις στρατιωτικής ισχύος μαζί με συμμάχους τους», αναφέρει η ανακοίνωση του βορειοκορεατικού υπουργείου, στην οποία κάνει λόγο για «ξεκάθαρη απειλή και σοβαρή πρόκληση για την ασφάλεια της περιοχής». Η Πιονγκγιάνγκ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική και στρατιωτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο, η οποία «είναι εκτεθειμένη στον κίνδυνο μιας ανάφλεξης» που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

Το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει μεταξύ άλλων την πρόσφατη συμμετοχή της Αυστραλίας σε αεροπορικά γυμνάσια που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Ιαπωνίας, καθώς και την αποστολή αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου στην περιοχή.

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί