Σακελλαροπούλου: Πολύτιμη παρακαταθήκη, το σθένος και η ομοψυχία των ηρώων του ’40

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου

«Η εθνική επέτειος του ένδοξου “ΟΧΙ” είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης προς όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας».

«Το σθένος και η ομοψυχία των ηρώων του ’40 αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη και φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον. Με αφορμή τη σημερινή λαμπρή παρέλαση, θα ήθελα να εξάρω τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης εγγυώνται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Χρόνια πολλά», επισήμανε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” Βασίλης Στίγκας, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Φράγγος ως εκπρόσωπος της “Ελληνικής Λύσης”, βουλευτές, ευρωβουλευτές, η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο Μητροπολίτης Φιλόθεος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόξενοι κ.ά.

Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον του Γ’ Σώματος Στρατού.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / Νίκος Ρούμπος / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί