Εντυπωσιακό: Τα πορτρέτα από ραγισμένο γυαλί ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη – Βίντεο

Ο Niall Shukla είναι ένας ταλαντούχος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης που ειδικεύεται στο σπάσιμο λεπτομερών πορτρέτων σε πλαστικοποιημένους γυάλινους καμβάδες χτυπώντας τα σχολαστικά με ένα σφυρί.

Το να χτυπάς γυάλινα πάνελ με ένα σφυρί για να δημιουργήσεις κάτι όμορφο ακούγεται αδιανόητο, αλλά αυτό ακριβώς κάνει την τέχνη του ραγισμένου γυαλιού του Niall Shukla τόσο συναρπαστική. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από μεταλλικά σφυριά, ο καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο απομακρύνει τα πλαστικά τζάμια, δημιουργώντας ρωγμές που τελικά σχηματίζουν καθαρές και λεπτομερείς εικόνες. Είναι μια μορφή τέχνης που απαιτεί “βουνά” υπομονής και νεύρα από “χάλυβα”, καθώς ένα πολύ δυνατό χτύπημα ή σε λάθος μέρος μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες ρωγμές που καταστρέφουν το έργο τέχνης, αναγκάζοντας τον καλλιτέχνη να ξεκινήσει από το μηδέν.

“Ενώ κάθε χτύπημα σχεδιάζεται σχολαστικά όσον αφορά την τοποθέτηση και την πίεση, δεν είναι κάθε προσπάθεια επιτυχής – ένα λάθος χτύπημα, και ίσως χρειαστεί να ξεκινήσω εκ νέου με ένα νέο κομμάτι γυαλιού”, είπε η Shukla στο Museum Weekly Magazine . «Αυτή η διαδικασία σημαίνει ότι συχνά μπορώ να περάσω από πολλά κομμάτια γυαλιού πριν φτάσω στην τελική εικόνα».

Ο Niall Shukla, συγγραφέας και σκηνοθέτης κινηματογράφου, ξεκίνησε να ασχολείται με την φυσική τέχνη ως τρόπο να αποσπαστεί από τη δουλειά του, αλλά ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα έκανε μια επιτυχημένη καριέρα ως αυτοδίδακτος καλλιτέχνης. Μια μέρα, απλώς δημοσίευσε ένα από τα καλύτερα έργα του στα social media και πήρε πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές σε 4 ημέρες. Την επόμενη χρονιά, απέκτησε πάνω από 100.000 συνδρομητές σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα και είχε καθιερωθεί ως καλλιτέχνης.

Αν και η τέχνη με ραγισμένο γυαλί είναι εξ ορισμού τυχαία, καθώς δεν μπορεί κανείς να ελέγξει πλήρως τον τρόπο που σχηματίζονται οι ρωγμές, ο Niall Shukla ισχυρίζεται ότι αφιερώνει πολύ χρόνο σχεδιάζοντας και υπολογίζοντας πώς θα προχωρήσει στη δημιουργία συγκεκριμένων έργων τέχνης.

«Το ραγισμένο γυαλί είναι απίστευτα μονόχρωμο και επομένως απίστευτα δύσκολο να σκιαστεί», είπε ο καλλιτέχνης. «Μπορεί να έχετε μια εικόνα που θέλετε να κάνετε σε ραγισμένο γυαλί ή μια ιδέα που θέλετε να παρουσιάσετε σε ραγισμένο γυαλί, αλλά μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο να απεικονίσετε αυτή την εικόνα αποτελεσματικά.

Πρέπει συνεχώς να προσαρμόζω το πλάνο μου στο γυαλί και όχι το αντίστροφο. Εκτός από αυτό, υπάρχουν πολλές δοκιμές και λάθη για να ραγίσουν το γυαλί με το σφυρί και τη σμίλη και να δοκιμάζονται σε πολλά φύλλα γυαλιού πριν φτάσω σε ένα με το οποίο να είμαι ευχαριστημένος», πρόσθεσε ο καλλιτέχνης.

Σήμερα, ο αυτοδίδακτος Niall Shukla κατατάσσεται ανάμεσα στους καλύτερους καλλιτέχνες σπασμένου γυαλιού στον κόσμο, δίπλα σε καθιερωμένα ονόματα όπως ο Simon Berger ή ο Natnael Mekuria .

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί