Θεσσαλονίκη: Μηνύματα επισήμων μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου 1940

Τα μηνύματά τους για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 έστειλαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Η υπερηφάνεια, το “ΟΧΙ” και το Έπος του ‘40 γίνεται αρμός εθνικής αυτοπεποίθησης και πίστης για τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του ελληνισμού. Γίνεται δύναμη αποτροπής για όσους επιβουλεύονται τα δίκαια και τα δικαιώματά μας στην γη, στον ουρανό και στις θάλασσές μας. Σήμερα η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, με ενισχυμένες Ένοπλες Δυνάμεις, με απόρθητα σύνορα και με φωνή που ακούγεται και μετριέται απ’ όλους. Από συμμάχους εταίρους και γείτονες. Αυτήν την Ελλάδα υπηρετούμε, υπερήφανοι και ενωμένοι», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα του 1940 συνάντησε την Ελλάδα του 2024, συμπληρώνοντας: «Τα νιάτα της Ελλάδος παρήλασαν. Μας έκαναν υπερήφανους και έστειλαν με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και ισχυρή χώρα και φυλάγει αποτελεσματικά την εθνική της κυριαρχία, την εδαφική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει μία κυβέρνηση εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, εξέφρασε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, ο οποίος ευχήθηκε οι Έλληνες να είναι πάντοτε ενωμένοι. «Το 1940 ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ηχηρό ΟΧΙ στις δυνάμεις του ‘Αξονα. Τότε σύσσωμος ο ελληνικός λαός συντάχθηκε μαζί του και έτσι ενωμένοι όλοι οι Έλληνες γράψαμε νέες σελίδες ιστορίας», ανέφερε.

Μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης «για ένα ακόμα καλύτερο αύριο, για μία ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα», έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ιστορία μάς δείχνει τον δρόμο, γιατί όσο μεγάλες και αν είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όποια και αν είναι τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας, οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε πάντα να τα ξεπερνάμε.

«Το αθάνατο Έπος του ’40 παραμένει μία σταθερά στη συλλογική εθνική συνείδηση ως φωτεινό σημείο αναφοράς για τη δύναμη ενός έθνους που δεν δείλιασε: Αντιστάθηκε στο φασισμό με γενναιότητα, προτάσσοντας τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας. Μια ημέρα σαν αυτή, 84 χρόνια πριν, ο ελληνισμός έδωσε την υπερήφανη απάντηση που επέβαλαν παραδόσεις χιλιάδων ετών. Είναι η ίδια απάντηση που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ανά πάσα στιγμή, με αποφασιστικότητα, με ενότητα και ομοψυχία, σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί