ΒΙΝΤΕΟ: Ο μεγαλύτερος λευκός καρχαρίας που πιάστηκε ποτέ

Ο Contender είναι ο μεγαλύτερος αρσενικός λευκός καρχαρίας που πιάστηκε ποτέ.

Ο μεγαλύτερος αρσενικός λευκός καρχαρίας που έχει επισημανθεί ποτέ από την ερευνητική ομάδα OCEARCH εντοπίστηκε στα νερά της Φλόριντα.

Ο καρχαρίας, με το όνομα Contender, επισημάνθηκε για πρώτη φορά από την OCEARCH στις 17 Ιανουαρίου. Το OCEARCH παρακολουθεί καρχαρίες για να μελετήσει τη συμπεριφορά και τα πρότυπα μετανάστευσης.

Ο Contender, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του εταίρου της OCEARCH, Contender Boats, είναι ο μεγαλύτερος αρσενικός λευκός καρχαρίας που η ομάδα έχει πιάσει ποτέ, έχει επισημάνει και απελευθερώσει στον Δυτικό Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Ο ενήλικος καρχαρίας ζυγίζει 1.653 κιλά και έχει μήκος σχεδόν 14 πόδια (4,2 μέτρα) είπε ο OCEARCH.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οργάνωση τον ανέφερε ως «πραγματικό γίγαντα των ωκεανών».

Το πρωί της Παρασκευής, κολυμπούσε στα νερά του Αγίου Αυγουστίνου, σύμφωνα με την ηλεκτρονική παρακολούθηση που παρείχε η ετικέτα που έχει τοποθετηθεί επάνω του από την ομάδα.

Η OCEARCH είπε επίσης ότι συνέλεξε «σημαντικά βιολογικά» δείγματα από τον Contender, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από το ουρογεννητικό του σύστημα που αναλύονται και θα χρησιμοποιηθούν σε άλλη έρευνα, ανέφερε ο οργανισμός.

Η ετικέτα στον καρχαρία θα συνεχίσει να παρέχει τη θέση του για περίπου πέντε χρόνια, είπε η OCEARCH. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οργάνωση θα μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις του.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί