Η πρόταση Τούρκου σεισμολόγου για τους σεισμούς στις Κυκλάδες

Η σεισμική ακολουθία στις Κυκλάδες απασχολεί και την Τουρκία.

Ο σεισμολόγος Dr Övgün Ahmet Ercan αξιολόγησε την τελευταία κατάσταση σχετικά με τους σεισμούς στην ελληνική περιοχή και προειδοποίησε την Τουρκία. Τόνισε ότι οι περιοχές της γείτονας απειλούνται πολύ.

O Ανώτερος Γεωφυσικός Μηχανικός αξιολόγησε την τελευταία κατάσταση σχετικά με τους σεισμούς στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Akit πρότεινε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε η Τουρκία να μπορέσει να πραγματοποιήσει σεισμικές και γεωφυσικές μετρήσεις στην περιοχή αυτή. Τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να πάει στην Αμοργό με τα πλοία Oruç Reis και Barbaros Geophysical και να κάνει, μεταξύ άλλων, τεχνητές δονήσεις, μικρομαγνητικές μετρήσεις και μετρήσεις πυκνότητας στον βυθό. Ο Οβγκούν Ερτζάν είπε,

Επιπλέον, όπως είπε, τα γεωτρητικά τουρκικά πλοία Fatih, Yavuz, Abdülhamit και Kanuni «θα πρέπει να κάνουν γεωτρήσεις και να πάρουν δείγματα από τον πυθμένα της Αμοργού. Μια σωστή ερμηνεία δεν μπορεί να γίνει με ελλιπείς επιστημονικές μελέτες. Οι σεισμοί και τα ηφαίστεια δεν αναγνωρίζουν πολιτικά όρια. Οι συνέπειες του φυσικού γεγονότος αφορούν και την Τουρκία. Εάν δεν υπάρχει ζήτηση από την Ελλάδα, η Τουρκία θα πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να κάνει ότι χρειάζεται».

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι να δράσουν χωρίς να μας ρωτήσουν.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-TURKISH DEFENCE MINISTER PRESS OFFICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί