Δεν πωλείται η μη κερδοσκοπική εταιρεία που ελέγχει την OpenAI, δήλωσε εκ νέου χθες το απόγευμα ο επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, σε ερώτηση του Reuters για την πρόθεση του Έλον Μασκ να αγοράσει την εταιρεία.
«Δεν έχω τίποτα να πω. Δηλαδή…πρόκειται περί γελοιότητας», δήλωσε ο Άλτμαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη που έγινε στο Παρίσι.
«Η εταιρεία δεν πωλείται. Πρόκειται για μια ακόμη από τις τακτικές του να επιχειρήσει να τα βάλει μαζί μας», είπε μιλώντας για τον Μασκ.
Σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Άλτμαν συμπλήρωσε:
«Πιθανότατα, έχει θέματα ανασφάλειας ολόκληρη τη ζωή του, τον λυπάμαι. Δεν είναι ευτυχισμένος, πραγματικά τον λυπάμαι».
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και τους New York Times, μια ομάδα επενδυτών υπό τον Μασκ πρότειναν χθες, Δευτέρα, 97,4 δισεκ. δολάρια στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI για την αγορά της εταιρείας.
«Όχι, ευχαριστούμε, αλλά θα αγοράσουμε το Twitter προς 9,74 δισεκ. δολάρια, αν θες», απάντησε νωρίτερα ο Άλτμαν στο Χ, το οποίο αγόρασε ο Μασκ προς 44 δισεκ. δολάρια. «Απατεώνα», απάντησε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.
Η κόντρα όμως των δύο μεγιστάνων της τεχνολογίας, τους οποίους θέλει να φέρει κοντά του ο Τραμπ, δεν είναι σημερινή.
Το 2015 ο Μασκ και ο Άλτμαν ήταν μεταξύ των ιδρυτών της OpenAI – δημιουργού του ChatGPT–, η οποία μέχρι τώρα λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν χαλάσει από το 2018, όταν ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX αποχώρησε από την εταιρεία.
Τώρα ο Άλτμαν προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς της OpenAI και να την κάνει εμπορική εταιρεία, κάτι που ο Μασκ εκτιμά ότι θα αλλάξει τη βασική της αποστολή: να αναπτύξει την Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo