Τα φουτουριστικά…AI Robots τραβάνε τα βλέμματα στην Έκθεση του Πεκίνου(vid)

To Κινέζικο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ του Πεκίνου παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης (AI), από εκθέσεις με τεχνητή νοημοσύνη έως παραστάσεις ρομπότ.

Οι εκπληκτικές εκπομπές υπογράμμισαν τόσο την ταχεία ανάπτυξη όσο και την ευρεία εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, δήλωσε ένας Κινέζος ειδικός την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το «AI Temple Fair» στην περιοχή Haidian του Πεκίνου προσέλκυσε μεγάλα πλήθη. Η εκδήλωση περιελάμβανε περισσότερα από 100 σενάρια με τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν παραστάσεις όπως μια μπάντα ρομπότ που παίζει μουσική, ρομπότ που παίζουν την Όπερα του Πεκίνου και διαδραστικές δραστηριότητες όπως bartending και παρασκευή γλυκών από ρομπότ, ανέφερε την Τρίτη η China Media Group (CMG).

Στο Changdian Temple Fair στο Πεκίνο, οι επισκέπτες μπόρεσαν να βιώσουν τόσο παραδοσιακές παραστάσεις όσο και καινοτόμα τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων ανθρωποειδών ρομπότ που απευθύνουν ευχές για την Πρωτοχρονιά. Ομοίως, στο Wuzhen, στην επαρχία Zhejiang της Ανατολικής Κίνας, τα παιδιά μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με ρομπότ μέσω χειραψιών, ενώ οι εορταστικές παραστάσεις ρομπότ έφεραν μια πινελιά υψηλής τεχνολογίας στους εορτασμούς του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ.

«Το φετινό Εαρινό Φεστιβάλ είδε μια έκρηξη στις εγχώριες τεχνολογικές καινοτομίες, ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, φέρνοντας νέα ζωντάνια και γοητεία στις παραδοσιακές εορταστικές δραστηριότητες», δήλωσε στους Global Times την Τρίτη ο Wang Peng, συνεργάτης ερευνητής στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών του Πεκίνου.

Αυτή η νέα τάση υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις της Κίνας επιταχύνονται με πρωτοφανή ρυθμό και γίνονται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής, ενισχύοντας την εμπειρία του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, είπε ο Wang.

Στο Γκαλά του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ 2025 της CMG, παρουσιάστηκαν επίσης οι πιο πρόσφατες εφαρμογές τεχνολογιών αιχμής της χώρας.

Σε μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο διάσημος Κινέζος σκηνοθέτης Zhang Yimou, 16 ρομπότ που παρήχθησαν από την κινεζική εταιρεία ρομποτικής Unitree, ντυμένα με βορειοανατολικού κινεζικού στιλ λουλουδάτα, έπαιξαν μαζί με χορευτές από το Ινστιτούτο Τέχνης Xinjiang της Κίνας. Τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούσαν όχι μόνο να στρίβουν ομαλά τη μέση τους και να μιμούνται τις κινήσεις του ανθρώπινου ποδιού, αλλά και να περιστρέφουν μαντήλια, επιδεικνύοντας εξαιρετικά επιδέξιες ενέργειες.

Η Unitree είπε στους Global Times ότι τα ρομπότ χρησιμοποιούν τεχνολογία ελέγχου κίνησης ολόκληρου του σώματος με τεχνητή νοημοσύνη, ικανή να επιτύχει μέγιστη ροπή άρθρωσης.

“Με ισχυρή κρατική υποστήριξη μέσω στοχευμένων πολιτικών και πρωτοβουλιών, ο κλάδος βρίσκεται σε καλή θέση για συνεχή ανάπτυξη. Η τεράστια ζήτηση στην αγορά και η βαθιά δεξαμενή ταλέντων της Κίνας θα παράσχουν επίσης ισχυρά θεμέλια και σταθερή δυναμική για μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα”, δήλωσε ο Wang.

Δείτε βίντεο:

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί