Για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση η Δεξιά στην Ελλάδα θα προσπαθήσει να γίνει της «μόδας»

Ξεκινούν, κατά τα φαινόμενα, «άλλα κόλπα»;

Είναι φανερό αλλά και συζητιέται ευρέως πως η κυβέρνηση Τραμπ ψάχνει δεξιούς πολιτικούς στην Ευρώπη, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Για αυτό και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί, όπως διαβάσατε νωρίτερα, να αλλάξει πλεύση και να προωθήσει σε θέσεις «κλειδιά» δεξιούς πολιτικούς.

Η δεξιά τάξη πραγμάτων Πούτιν/Τραμπ δείχνει να θέλει να αρπάξει την «μπαγκέτα» του πλανήτη για πολύ καιρό.

Ήρθε η ώρα να φανεί στην Ελλάδα, αν η έστω κατ’ όνομα Δεξιά μπορεί να είναι σε θέση να επικρατήσει και να επιβάλλει τα «θέλω» της στην παραδοσιακά αριστερόστροφη ελλαδική κοινωνικοπολιτική σκηνή.

Ακόμα και σε λεγόμενα μικρά «δεξιά» κόμματα υπάρχουν πολιτικοί με αριστερό/κεντροαριστερό/κεντρώο παρελθόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Αντώνη Σαμαρά και τώρα στο Μαξίμου υπάρχει ο φόβος μήπως αυτό γυρίζει «μπούμερανγκ» στην κυβέρνηση και ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργήσει δεξιό κόμμα, το οποίο θα διεκδικήσει το συντηρητικό κομμάτι των ψηφοφόρων.

Από την άλλη υπάρχει και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παραμένει μεν εντός ΝΔ αλλά με κριτική διάθεση απέναντι στις μέχρι σήμερα κυβερνητικές επιλογές.

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα και ήδη πολλοί περιμένουν τις πρώτες ηχηρές «δεξιές» κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Βουλή, σε ΜΜΕ και όπου αλλού αυτό χρειαστεί.

photo αρχείου eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί