Στη Γαλλία, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν υπό το σύνθημα «Μακρόν, δεν θα πεθάνουμε για την Ουκρανία!».
Οι Γάλλοι διαμαρτύρονται για τη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, αλλά και τον γεωπολιτικό κίνδυνο και την οικονομική ανέχεια που προκαλούν οι εμμονικές πολιτικές του Μακρόν στο ουκρανικό.
Σε μεγάλες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα ως επί το πλείστον από άτομα του συντηρητικού χώρου, επικράτησαν τα συνθήματα αποδοκιμασίες για τον Μακρόν και τον Ζελένσκι.
Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Μακρόν κατά της Ρωσίας, με τους διαμαρτυρόμενους να απορρίπτουν κάθε περίπτωση αποστολής Γάλλων στρατιωτών ακόμα και υπό τη μορφή δήθεν «ειρηνευτικής δύναμης» στην Ουκρανία.
🇨🇵“Macron, we will not die for Ukraine”
— Tibo91 (@Tibortibor15) March 8, 2025
Demonstrations are taking place in Paris against France’s involvement in the Ukrainian conflict and the sending of Western troops to Ukraine.
The demonstrators carry placards with messages:
“Macron, we will not die for Ukraine”,… pic.twitter.com/oXimDeYed2
HUGE crowds in Paris protest against France getting involved in Ukraine
— Al Tesauro (@AlTesauro1776) March 8, 2025
They want Macron out and NONE of their troops sent to Zelensky as 'peacekeepers'.#France
@MTodayNews pic.twitter.com/OXe41PvUCq
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo