Η Ντόλι δεν ξέχασε ποτέ το ταπεινό της ξεκίνημα, παρόλο που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της και έλαβε τα υψηλότερα βραβεία για τη μουσική, τη σύνθεση τραγουδιών, την υποκριτική και άλλες δημιουργικές της προσπάθειες.
Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια είναι ευγνώμων για όσα της έχουν δοθεί και αναζητά τρόπους να δώσει πίσω και να ευλογήσει τους άλλους. Το 1995, είχε όραμα να καλλιεργήσει την αγάπη για το διάβασμα με παιδιά προσχολικής ηλικίας και ίδρυσε τη Βιβλιοθήκη Imagination, παρέχοντας βιβλία σε μηνιαία βάση στα παιδιά κατά τα πρώτα 5 χρόνια της ζωής τους. 50 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς, η Dolly συνεχίζει να ενθαρρύνει τις ζωές των παιδιών κυκλοφορώντας το πρώτο της παιδικό άλμπουμ με τίτλο ” I Believe In You “, για το οποίο όλα τα έσοδα πηγαίνουν στο The Imagination Library .
Η Ντόλι Πάρτον μιλώντας σε ένα podcast δήλωσε: “Μεγάλωσα σε μια οικογένεια 12 παιδιών. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την ιστορία μου, πολλοί άνθρωποι όχι. Ο παππούς μου ήταν ιεροκήρυκας, έτσι μεγάλωσα στην εκκλησία αγαπώντας τον Κύριο, πιστεύοντας ότι ο Ιησούς με αγαπούσε, και ότι μέσω του Θεού, όλα ήταν δυνατά”.
Η μαμά ήταν επίσης πολύ πνευματική. Ο παππούς μου, ο μπαμπάς της μαμάς μου, ήταν ιεροκήρυκας. Ήταν όλοι πολύ μουσικοί επίσης. Ο παππούς μου ήταν σπουδαίος μουσικός και έπαιζε πιάνο, κιθάρα και βιολί. Όλα τα αδέρφια της μαμάς έπαιζαν μουσικά όργανα. Από εκεί πήρα τη μουσική, την πνευματική πλευρά του εαυτού μου και τη μουσική πλευρά του εαυτού μου.
Οι άνθρωποι του μπαμπά μου ήταν πολύ εργατικοί, σοβαροί σκεπτόμενοι και καλοί άνθρωποι. Πήρα την εργασιακή μου ηθική από τον μπαμπά μου, πήρα τη δημιουργικότητά μου και τον μουσικό μου εαυτό από τη μαμά μου. Υπήρχε απλώς πολλή μουσική και πολλή αγάπη , και πολλή σκληρή δουλειά σε αυτή την οικογένεια.
Η μαμά και ο μπαμπάς μου ήταν απλοί άνθρωποι της επαρχίας – αγρότες. Απλώς καλλιεργήσαμε τη δική μας τροφή, μεγαλώσαμε τις δικές μας καλλιέργειες, ο μπαμπάς πουλούσε καπνό. Ήμασταν απλοί άνθρωποι του χωριού, με πολλή πίστη και αγάπη.
Μεγαλώσαμε με τη Βίβλο που λέει ότι είναι καλύτερο να δίνεις παρά να παίρνεις. Είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα που είναι προσωπικά και σημαντικά, που μπορείτε να είστε περήφανοι και να χαίρεστε να τα κάνετε. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε όλοι. Θέλω να πω ότι μου αρέσει να παίρνω πράγματα, τώρα δεν με πειράζει, αλλά μου αρέσει να δίνω. Με κάνει να νιώθω καλά που μπορώ να βοηθήσω κάποιον άλλο. Αυτή είναι ακριβώς η φύση μου. Το έμαθα μέσω των γονιών μου. Καλοί γονείς που πάντα βοηθούσαν τους γείτονες. Όποτε κάποιος χρειαζόταν οτιδήποτε. Δεν είχαμε τίποτα που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με χρήματα, είχαμε βοήθεια, χέρια βοηθείας. Ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε, το κάναμε. Αυτό ακριβώς μου έχει μείνει μέσα μου Απλώς το κάνω σε μεγαλύτερη κλίμακα τώρα.
Είμαι χαρούμενη που έκανα επιτυχία. Είμαι χαρούμενη που ήμουν σε θέση να μπορώ να βοηθήσω. Νομίζω ότι όταν είσαι σε θέση να βοηθήσεις, πρέπει να βοηθήσεις.
Πιστεύω, ότι μέσω του Θεού, όλα είναι δυνατά, και έχω αποδείξεις για αυτά. Προσεύχομαι κάθε μέρα να με οδηγήσει ο Θεός, να με καθοδηγήσει και να με κατευθύνει, να φέρει όλα τα σωστά πράγματα, όλους τους σωστούς ανθρώπους στη ζωή μου και να απομακρύνει όλα τα λάθος πράγματα. Του ζητώ να με αφήνει κάθε μέρα, να κάνω κάτι για να ανυψώσω την ανθρωπότητα και να Τον δοξάσω. Αυτές είναι οι προσευχές μου τα πρωινά.
Σηκώνομαι, κάνω τη μικρή μου πνευματική δουλειά. Διάβασα το μικρό μου βιβλίο Jesus Calling . Σημαίνει πολλά για μένα, γιατί μερικές φορές νομίζω ότι ο Θεός μου μιλάει μέσα από αυτό το μικρό βιβλίο. Έχω παρατηρήσει τόσες φορές, ότι και εγώ η ίδια είδα πράγματα που συμβαίνουν, και απλώς αναρωτιόμουν για την απάντηση. Μετά διάβασα, και απλώς κατέστη σαφές. Έτσι ο Θεός εργάζεται μέσω των ανθρώπων και εργάζεται με παράξενους και μυστηριώδεις τρόπους“.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA