«Πονοκέφαλος» για τις αρχές οι ουρές έξω από εκκλησίες και σούπερ μάρκετ – Επέμβαση αστυνομικών και σε ιδιωτικούς χώρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορυφώνονται οι εορτασμοί της Μ.Βδομάδας, κορυφώνονται και τα μέτρα απαγόρευσης σε όλη τη χώρα.

Παρά τους εντατικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. σε κομβικά σημεία του Εθνικού Οδικού δικτύου αλλά και μέσα στις πόλεις, η κινητικότητα πολιτών που παρατηρείται σήμερα έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές.

Ουρές έξω από σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Μεγάλες είναι οι ουρές σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Αττικής και όχι μόνο.

Αρκετοί φέτος δεν μπόρεσαν, λόγω των μέτρων, να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και ως εκ τούτου επιλέγουν αυτές τις μέρες να κάνουν τα ψώνια τους για το πασχαλινό τραπέζι.

Ως εκ τούτου οι εικόνες με τον συνωστισμό μέσα και έξω από σούπερ μάρκετ και τράπεζες συγκρίνονταν μόνο με την κατάσταση προ καραντίνας.

https://www.youtube.com/watch?v=jz2gZjDCllI

Ουρές πιστών και στις εκκλησίες

Ουρές πιστών αλλά και τήρηση των αποστάσεων παρατηρήθηκαν στις δύο παρακάτω εκκλησίες.

Άνοιξαν για το κοινό ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους και η εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης , κατά παράβαση όμως των κυβερνητικών αποφάσεων για τις εκκλησίες.

Οι πιστοί και στις δύο εκκλησίες συνέρρευσαν δημιουργώντας ουρές αλλά κρατώντας, όπως φαίνεται και στις εικόνες, τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Υπήρχαν και άλλα παραδείγματα εκκλησιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος.


Μάλιστα υπήρξαν και οι περιπτώσεις όπου επενέβη η αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει τους πιστούς από το να προσκυνήσουν!

Αυτό συνέβη στη Λαμία και πιο συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση, βγαίνοντας έξω είδε 20 πιστούς να περιμένουν καρτερικά για να μπουν να προσκυνήσουν.

Έτσι και έγινε! Οι πιστοί μπήκαν, ωστόσο αμέσως κλήθηκε η αστυνομία όπου έφτασε στο σημείο και τους απομάκρυνε.

Η αστυνομία θα επεμβαίνει ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αν φανεί ότι οι πολίτες δεν συμμορφώνονται στα μέτρα.

«Η εμπειρία μας από την εικόνα των τελευταίων ημερών είναι πως ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρέπει να τηρεί τα περιοριστικά μέτρα και πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι περισσότερο, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προτείνουν οι ειδικοί της Υγείας» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Στόχος είναι να μην υπάρξουν συναθροίσεις σε σπίτια και εξοχικά, όπου δεν θα τηρούνται οι αποστάσεις και να παραμείνουν όλοι στα σπίτια τους, γι’ αυτό τα μέτρα της Αστυνομίας εστιάζονται κυρίως στην αποτροπή της απομάκρυνσης από τα αστικά κέντρα, των συγκεντρώσεων σε πάρκα και υπαίθριους χώρους, γύρω από χώρους λατρείας, στις αγορές και στους σταθμούς λεωφορείων.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επεμβαίνει την ημέρα του Πάσχα ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους όπου ενδεχομένως συγκεντρώνεται κόσμος για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, παραβιάζοντας την τήρηση των αποστάσεων.

«Αν υπάρξουν καταγγελίες δεν μπορούμε να μην επέμβουμε, κυρίως με συστάσεις, αλλά εύχομαι να μην χρειαστεί» δήλωσε ο αρμόδιος αξιωματικός και συμπλήρωσε: «Το νομικό πλαίσιο για την διάλυση τέτοιων συναθροίσεων υπάρχει, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα τηρήσουν όσα υπογραμμίζουν κάθε μέρα οι ειδικοί, ώστε να περάσουμε ανώδυνα και αυτή τη δυσκολία».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί