Κατά την παραδοσιακή ομιλία της Κυριακής προς τους πιστούς από το παράθυρο του Αποστολικού Μεγάρου του Βατικανού, ο ποντίφικας εξέφρασε την ανησυχία του ότι η κλιμάκωση στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει νέο πλήγμα στην ειρήνη στη χώρα αυτή και να απειλήσει τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.
«Δεδομένης της τρέχουσας έντασης, προτείνω την επόμενη Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, να είναι ημέρα προσευχής για την ειρήνη», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο ποντίφικας απηύθυνε έκκληση «προς όλους τους ανθρώπους να προσεύχονται στον Παντοδύναμο Θεό ώστε όλες οι πολιτικές ενέργειες και πρωτοβουλίες να είναι στην υπηρεσία της ανθρώπινης αδελφότητας και όχι των κομματικών συμφερόντων».
Κατά τη γνώμη του, όσοι επιδιώκουν τους δικούς τους στόχους εις βάρος των άλλων «αγνοούν τη δική τους κλήση ως ανθρώπινα όντα» γιατί όλοι είναι αδέρφια, πρόσθεσε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρεμλίνο: Επιπόλαιες οι δηλώσεις Ρούτε, μάλλον ξέχασε πως ήταν ο Β’Π.Π., vid
- Μ. Χαρακόπουλος: Οι αγρότες ψηφίζουν και στηρίζουν διαχρονικά τη ΝΔ, είναι σαρξ εκ της σαρκός της παράταξης
- Σίδνεϊ: Ήρωας πολίτης αφοπλίζει έναν από τους δράστες! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Η νέα εποχή του Δημόσιου τομέα: Ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και το 2025 – Ο απολογισμός της χρονιάς σε νούμερα
- Ρώσοι: «Απελευθερώσαμε ακόμα ένα χωριό στην Ουκρανία»
- Ν. Παπαθανάσης σε Πολάκη: Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη εμείς, Πιερρακάκη
- Θ. Λιβάνιος: Στηρίζουμε την αυτοδιοίκηση – Επιστολική για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές
- Ποιοί πρότειναν έναν ενιαίο μηχανισμό αγορών έκτακτης ανάγκης για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει μέτρα για να ανακτηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη
- Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο από τους αγρότες κρίνεται από τους πολίτες









