Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τον Ζελένσκι

Τι μεταδίδεται...

Όπως μεταδίδεται, το ψήφισμα της Ουκρανικής Βουλής για τη συνέχιση των εξουσιών του Βλαντιμίρ Ζελένσκι μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας απέτυχε στην ψηφοφορία.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Γιάροσλαβ Ζελέζνιακ, τον οποίο επικαλείται το RT DE, στο κανάλι του στο Telegram.

Δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το ψήφισμα και τον αριθμό του και σημείωσε ότι οι βουλευτές δεν υποστήριξαν την πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τον Schelesnyak, το έγγραφο έλαβε μόνο 218 από τις 226 απαιτούμενες ψήφους.

Ο βουλευτής ανέφερε το ψήφισμα αριθ. 13039:

«Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας υπογραμμίζει την ανάγκη να τηρηθεί η αρχή της θεσμικής συνέχειας της εξουσίας που θεσπίζεται από τους νόμους της Ουκρανίας, ιδίως στο νομικό καθεστώς του στρατιωτικού νόμου, και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα πρέπει να ασκεί τις εξουσίες του έως ότου ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ουκρανίας αναλάβει καθήκοντα σύμφωνα με το πρώτο μέρος του άρθρου 108 του Συντάγματος της Ουκρανίας».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε το Κίεβο να διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία. Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε αποκαλέσει τον Ζελένσκι δικτάτορα και είπε ότι είχε χαμηλό ποσοστό αποδοχής 4% στον πληθυσμό.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί