Όλοι συζητούν για την Ουκρανία, αλλά την Ρωσία δεν την ρωτούν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε την κατάσταση γύρω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η Ρωσία δεν θα κάνει καμία παραχώρηση, διαβεβαίωσε σε συνάντηση. Η Ρωσία θα δεχτεί μόνο μια κατάλληλη επιλογή ειρήνης, είπε ο Πούτιν.
Τι σημαίνει αυτό για την Ρωσία;
Μια συμμετέχουσα στην εκδήλωση, μιλώντας για την ηρωική πράξη του πεσόντα γιου της, τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να αντέξει μέχρι τέλους και να μην υποχωρήσει σε κανέναν. «Δεν θα το κάνουμε αυτό», είπε ο αρχηγός του κράτους, προσθέτοντας ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν χρειάζεται τίποτα ξένο, αλλά δεν θα εγκαταλείψει ούτε το δικό της. Ο γιος της μητέρας που ήταν παρούσα πέθανε στις μάχες στον πόλεμο της Ουκρανίας, αναφέρει το RT.
«Πρέπει να επιλέξουμε μόνοι μας μια επιλογή ειρήνης που μας ταιριάζει και παρέχει στην χώρα μας προοπτική για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Χρειαζόμαστε μια επιλογή που θα εξασφαλίσει σταθερή ανάπτυξη της χώρας μας με ειρήνη και ασφάλεια. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα ξένο, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το δικό μας», είπε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπαλλήλους του Ιδρύματος Defender of the Fatherland.
Αυτό που θέλει η Ρωσία και δεν θα διαπραγματευτεί θα είναι η απομάκρυνση κάθε διεθνιστικής νατοϊκής παρουσίας γύρω από τα σύνορα της Ρωσίας, όχι μόνο από την Ουκρανία. Οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι εύκολες, αλλά η δεξιά τάξη πραγμάτων των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί πως θα βρει την λύση.
Ο Πούτιν κατονόμασε την απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων από τα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και τις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε, ως βασικούς όρους για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Αυτό περιλαμβάνει την άρνηση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Οι ρωσικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο εδαφικών παραχωρήσεων.
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία απαιτεί εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Η Γαλλία και η Βρετανία προτείνουν την εγκατάσταση ειρηνευτικών δυνάμεων στο έδαφος της χώρας, ενώ ο Μαρκόν προτείνει και την δημιουργία πυρηνικής ασπίδας, παίρνοντας, όπως διαβάσατε την κατάλληλη απάντηση από τον Πούτιν.