Μιλώντας στο CBS, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε πως η Ρωσία ξεπερνά το ΝΑΤΟ σε σχέση με την παραγωγή εξοπλισμού!
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Έχουμε ένα πρόβλημα, το αμερικανικό μέρος του ΝΑΤΟ, το καναδικό μέρος του ΝΑΤΟ, το ευρωπαϊκό μέρος του ΝΑΤΟ, δεν παράγουν αρκετά αμυντικά βιομηχανικά προϊόντα. Παράγουμε σε έναν ολόκληρο χρόνο σε πολεμοφόδια όσα παράγει η Ρωσία σε τρεις μήνες».
Ακόμα μία παραδοχή για την ανωτερότητα της Ρωσίας, στην παρούσα φάση.
Πού είναι όλοι αυτοί άραγε που έλεγαν πως οι Ρώσοι θα χάσουν και πως πεινάνε;
«Η Ρωσία έχει μόνο το 5% της οικονομίας του ΝΑΤΟ, σε σύγκριση. Επομένως, είμαστε 20 φορές μεγαλύτεροι, η συνολική οικονομία του ΝΑΤΟ από την Ρωσία, και η Ρωσία παράγει τέσσερις φορές περισσότερα πολεμοφόδια από όσα παράγει ολόκληρο το ΝΑΤΟ σε ένα χρόνο. Αυτό είναι – αυτό είναι εντελώς τρελό, και γι’ αυτό ο Πρόεδρος και εγώ συζητήσαμε, και άλλοι ανώτεροι ηγέτες στις ΗΠΑ και εγώ συζητήσαμε, επίσης με ευρωπαίους συμμάχους, ότι δεν πρέπει μόνο να αυξήσουμε τις δαπάνες, αλλά και την αμυντική βιομηχανική παραγωγή. Αυτό περιλαμβάνει την μείωση της γραφειοκρατίας, τόσο στις ΗΠΑ όσο και εδώ στην Ευρώπη», προσέθεσε, μεταξύ άλλων ο Ρούτε.