Καθώς ο καιρός περνάει με τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, η αγωνία κορυφώνεται σε σχέση με το τι θα γίνει σε σχέση με την Ουκρανία.
Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έκανε μία πρόβλεψη! Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το TASS, η Ουάσιγκτον μπορεί να ανακτήσει την βοήθειά της προς την Ουκρανία χρησιμοποιώντας τους πόρους του υπεδάφους της, ενώ η Ευρώπη θα πρέπει να πληρώσει ένα τρελό τίμημα για την υποστήριξη του Κιέβου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Δευτέρα ότι θέλει η Ουκρανία να προμηθεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ορυκτά σπάνιων γαιών ως μια μορφή πληρωμής για την αμερικανική οικονομική υποστήριξη των πολεμικών προσπαθειών της χώρας κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters.
«Λέμε στην Ουκρανία ότι έχει πολύτιμες σπάνιες γαίες», είπε ο Τραμπ και συνέχισε: «Προσπαθούμε να κάνουμε μια συμφωνία με την Ουκρανία όπου θα εξασφαλίσουν αυτό που τους δίνουμε με τις σπάνιες γαίες τους και άλλα πράγματα».
Με αφορμή αυτό ο Μεντβέντεφ έγραψε στο X:
«Ο Τραμπ εξήγησε πώς θα πλήρωνε το Κίεβο τις ΗΠΑ – με τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας. Τι γίνεται με την Ευρώπη; Θα πληρώσει έναν σωρό χρήματα για να συναρμολογήσει το αποτυχημένο κράτος της Ουκρανίας από τα σκουπίδια του. Ευρωπαίοι, ευχαριστήστε τους ηγέτες σας για αυτό: την Ούρσουλα, τον Μακρόν, τον Σολτς και άλλες αξιολύπητες φιγούρες!».