Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2025 στον Ισημερινό, ο Τζίμι Χαϊράλα, κατήγγειλε χθες Κυριακή πως διαπράχθηκε επίθεση εναντίον γιου του, το όχημα του οποίου χτυπήθηκε από σφαίρες τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του.
Το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από έξι σφαίρες, οι τρεις από τις οποίες τραυμάτισαν τον οδηγό, που πάντως είναι «εκτός κινδύνου», δήλωσε χθες το απόγευμα ο επικεφαλής της αστυνομίας Φάουστο Μπουενάνο, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε μέσω X το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο γιος του κ. Χαϊράλα, που μετακινείτο μαζί με την αρραβωνιαστικιά του και φίλους, είναι «σώος», όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες του αυτοκινήτου, ανέφερε από την πλευρά του ο πολιτικός σε βίντεο που μεταφόρτωσε στο X. Ο κ. Χαϊράλα είναι ο πρώην επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επαρχία Γουάγιας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουαγιακίλ. Είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2025 με τα χρώματα του κόμματος του Δημοκρατικού Κέντρου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο έγινε στόχος πυρών όταν ο οδηγός προσπάθησε να ελιχθεί για να αποφύγει απόπειρα ληστείας. Η υπόθεση εργασίας αυτή βασίζεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε μαρτυρίες συγγενούς του οδηγού και σωματοφύλακα.
Ο κ. Χαϊράλα αμφισβητεί την εκδοχή αυτή.
Από το 2023, στον Ισημερινό έχουν δολοφονηθεί κάπου δέκα μορφές του πολιτικού κόσμου.
Η πιο πολύκροτη από τις δολοφονίες ήταν εκείνη του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, επίσης υποψήφιου για την προεδρία, πρώην δημοσιογράφου γνωστού για τις έρευνές του για υποθέσεις διαφθοράς, το 2023.
Ο Ισημερινός πληρώνει εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ισχυροποίηση του υποκόσμου που συνεργάζεται με διεθνείς συμμορίες εμπλεκόμενες στη διακίνηση ναρκωτικών: ο δείκτης των ανθρωποκτονιών απογειώθηκε, φθάνοντας από τις 6 ανά 100.000 κατοίκους το 2018 τις 43 ανά 100.000 το 2023, επίπεδο δίχως ιστορικό προηγούμενο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελεία οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις
- «Emily in Paris: The Fashion Guide»: Η μόδα και το στυλ της σειράς σε έναν τόμο
- Κ. Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες
- «Αιώνια influencer» η Κέιτ Μίντλετον μπήκε στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες
- Ουκρανός στρατιώτης κάνει έναν… περίεργο χαιρετισμό σε drone, vid
- Ταινία για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ με σκηνοθέτη τον Γκας Βαν Σαντ
- Πυροβολισμοί σε παραλία του Σίδνεϊ – Έτρεχαν πανικόβλητοι οι λουόμενοι – Σοκάρουν τα ΒΙΝΤΕΟ
- Η φωτογραφία της Μις Φινλανδίας που της αφαίρεσε το στέμμα
- Αν Μπάξτερ: Η εγγονή του Φρανκ Λόιντ Ραϊτ που έγινε σταρ του σινεμά κι έπαιξε σε εμβληματικές ταινίες
- Προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού – Ακολουθούν νέες επεκτάσεις









