Αυτός φιλοδοξεί να «ρίξει» τον Ερντογάν: Τι ανακοινώθηκε από την Κων/πολη; vid

Νωρίς άρχισε η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία εν μέσω διεθνών ανακατατάξεων.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Τουρκίας ανακοίνωσε και επίσημα ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Την απόφασή του έκανε γνωστή ο Ιμάμογλου με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη δήλωσή του, ο Ιμάμογλου έγραψε:

«Ξεκινάω αυτό το ταξίδι με τη φιλοδοξία να γίνω πρώτα υποψήφιος και μετά πρόεδρος. Με κοινή λογική και συναίνεση, η Τουρκία θα σηκωθεί ξανά στα πόδια της και μαζί θα διεκδικήσουμε ξανά την ενότητα και την αδελφοσύνη μας ως έθνος».

Ο Ιμάμογλου ξεκίνησε την εσωκομματική του εκστρατεία αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Ήδη ξεκινά τις πρώτες τους περιοδείες σε Σμύρνη, Άδανα και Αττάλεια.

Θεωρείται ως το «αντίπαλον δέος» του Ερντογάν και κατά πολλούς ο μόνος που μπορεί να τερματίσει την «ηγεμονία» του στην πολιτική ζωή της Τουρκίας.

Απόδειξη για αυτό αποτελούν οι συνεχείς διώξεις του. Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έχει περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα ενώ του έχουν επιβληθεί διαφόρων ειδών κυρώσεις.

Θεωρείται πιο… διαλλακτικός και φιλοδυτικός και ενδεχομένως να είναι η επιλογή των διεθνιστών για την επόμενη μέρα στην Τουρκία.

Προεδρικές εκλογές πάντως δεν αναμένονται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πριν τις αρχές του 2028.

ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί