Ο Μασκ μοίρασε… ξανά επιταγές εκατομμυρίων σε πολίτες

Μετά τις προεδρικές εκλογές, το Ουισκόνσιν: ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ έδωσε χθες Κυριακή δύο επιταγές ενός εκατομμυρίου δολαρίων έκαστη σε ψηφοφόρους και υποσχέθηκε μικρότερα ποσά σε άλλους που θα βοηθήσουν να εκλεγεί ο συντηρητικός υποψήφιος Μπραντ Σίμελ στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας.

Ο επικεφαλής της Tesla και του X, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε τις επιταγές αυτές στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Γκριν Μπέι, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές».

Ο Μασκ πρόσθεσε ότι τις επόμενες δύο ημέρες θα δίνει 20 δολάρια στους ψηφοφόρους του Ουισκόνσιν για κάθε πολίτη που καταφέρνουν να πείσουν να ψηφίσει τον Σίμελ.

Εξήγησε ότι δαπανά χρήματα για να ενημερώσει τους κατοίκους της πολιτείας για τις εκλογές αυτές, στις οποίες η φιλελεύθερη υποψήφια Σούζαν Κρόφορντ, την οποία στηρίζουν οι Δημοκρατικοί, φαίνεται να προηγείται.

«Κινδυνεύουμε πραγματικά να χάσουμε τις εκλογές», τόνισε ο Μασκ χθες.

Οι αυριανές εκλογές για μία έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν θα καθορίσουν την ιδεολογική τάση του, καθώς θα κληθεί να εξετάσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και ενδεχομένως εκλογικούς κανόνες.

Αν και οι εκλογές αυτές κανονικά δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα, θεωρούνται ένα δημοψήφισμα για τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.

Ο Μασκ προειδοποίησε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ενδέχεται να τροποποιήσει τις εκλογικές περιφέρειες με αποτέλεσμα οι Ρεπουμπλικάνοι να χάσουν έδρες στην τοπική Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Πιστεύω ότι θα είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού. Είναι τόσο σημαντικό», υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος.

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ομάδες που συνδέονται με τον Μασκ είχαν δαπανήσει τουλάχιστον 17,5 εκατ. δολάρια για να στηρίξουν τον Σίμελ, σύμφωνα με το Brennan Center for Justice του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, περισσότερο από το ένα πέμπτο των 81 εκατ. δολαρίων που έχουν δαπανηθεί συνολικά για την προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με την προεκλογική ομάδα της Κρόφορντ, ο Μασκ προσπαθεί «να αγοράσει μία έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν προκειμένου να κερδίσει μια ευνοϊκή απόφαση στην προσφυγή που έχει καταθέσει η εταιρεία του εναντίον της πολιτείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί