Την ολική απελευθέρωση του Κουρσκ ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο «Τσαρ Βλαντ» έλαβε ενημέρωση από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού, Valery Gerasimov, σχετικά με την καθολική εκκαθάριση του Κουρσκ αλλά και τις νίκες των ρωσικών στρατευμάτων στο μέτωπο του Ντονμπάς.
Ο Πούτιν συνεχάρη όλο το στρατιωτικό προσωπικό, όλους τους μαχητές και τους διοικητές για την πλήρη απελευθέρωση της επαρχίας του Κουρσκ.
«Οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου απέτυχαν εντελώς», δήλωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:
«Η πλήρης ήττα του εχθρού στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ δημιουργεί προϋποθέσεις για περαιτέρω επιτυχημένες ενέργειες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε άλλα κρίσιμα μέτωπα.
Η απελευθέρωση της περιοχής του Κουρσκ φέρνει πιο κοντά την ήττα του νεοναζιστικού καθεστώτος (σ.σ. και άρα το τέλος του Ζελένσκι;;;)».
Από την πλευρά του ο Gerasimov, ενημέρωσε τον Πούτιν ότι ο τελευταίος οικισμός στην περιοχή του Κουρσκ (Gornal) απελευθερώθηκε.
Το ουκρανονάτο φέρεται να έχει χάσει περισσότερους από 76.000 στρατιώτες.
Οι παραπάνω ανακοινώσεις γίνονται την ώρα που η μαριονέτα του Κιέβου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, βρίσκεται στη Ρώμη για την κηδεία του Πάπα μαζί με άλλους 50 ηγέτες κρατών.
WATCH | Putin’s Full Speech On Liberation Of Kursk Region From Ukrainian Militants pic.twitter.com/CiJgV84gIF
— Sputnik Africa (@sputnik_africa) April 26, 2025
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo